Η αλήθεια είναι πως όλοι θα θέλαμε ένα διαφορετικό κλείσιμο στην καριέρα του Vince Carter. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού δεν έδωσε τη δυνατότητα στον “Air Canada” να αποχαιρετήσει το “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ έτσι όπως θα ήθελε πραγματικά εκείνος.

Τον απολαύσαμε από την αρχή της καριέρας του μέχρι και τα τελευταία του παιχνίδια. Όλοι τον μάθαμε χάρη στα απίστευτα καρφώματα που προσέφερε και το πλούσιο θέαμα που παρείχε στο κοινό. Ωστόσο όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν και αυτό ακριβώς ισχύει και στον αθλητισμό.

Ο Carter μπήκε στο ΝΒΑ ως 5η επιλογή του πρώτου γύρου στα Drafts τη χρονιά του 1998/99 και επιλέχθηκε από τους Golden State Warriors, αλλά με ανταλλαγή βρέθηκε στους Toronto Raptors, με τους οποίους “άφησε εποχή”. Αγωνίστηκε στους Raptors για 6 χρόνια και έγινε αμέσως ο πιο αγαπητός παίκτης. 

Στην καριέρα του επίσης έχει αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες όπως οι New Jersey Nets, οι Orlando Magic, οι Phoenix Suns, οι Dallas Mavericks, οι  Memphis Grizzlies, οι Sacramento Kings και οι Atlanta Hawks τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει καταφέρει να μπει 8 φορές στο All Star Game, έχει αναδειχθεί Rookie Of The Year και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σύδνεϊ.

Στην πλούσια και μακροχρόνια καριέρα του στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ, o Carter μέτρησε 16,7 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ μ.ο. ανά παιχνίδι σε συνολικά 1541 αγώνες που συμμετείχε. 

Δείτε τη δήλωση που πραγματοποίησε για το τέλος που δίνει στην μπασκετική του καριέρα:

«Τελείωσα οριστικά το επαγγελματικό μπάσκετ».

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση: