Αυλαία στα πλέι οφ είχαμε χθες το βράδυ με τις πρώτες αναμετρήσεις του α’ γύρου στις δύο περιφέρειες αλλά χωρίς… εκπλήξεις. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι έκαναν το καθήκον τους και εύκολα ή δύσκολα έκαναν το 1-0 ξεκινώντας με το δεξί την προσπάθειά τους στην ποστ σίζον.

Τα αποτελέσματα:
Νιου Γιόρκ Νικς – Μπόστον Σέλτικς 85-78
Ντένβερ Νάγκετς – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 97-95
Μπρούκλιν Νετς – Σικάγο Μπουλς 106-89
Λος Άντζελες Κλίπερς – Μέμφις Γκρίζλις 112-91

Άμυνα για… τίτλο

Με όπλο την εξαιρετική αμυντική τους λειτουργία (σ.σ.: δέχθηκαν μόλις 25 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο), οι Νιου Γιόρκ Νικς επιβλήθηκαν στο “Madison Square Garden” των Μπόστον Σέλτικς με 85-78 και πήραν κεφάλι στη σειρά. Η ομάδα του Μάικ Γούντσον έκανε ό,τι έπρεπε για να υποτάξει τους μαχητικούς “Κέλτες“, οι οποίοι αφενός δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, αφετέρου δεν είχαν απαντήσεις στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Καρμέλο Άντονι, ο οποίος σημείωσε 36π.. Το δίδυμο των Πολ Πιρς (21π.) και Τζεφ Γκριν (26π.) προσπάθησε να φέρει… το “διπλό” στη Βοστώνη, αλλά αμφότεροι ήταν απελπιστικά μόνοι.

Ο παλιός είναι αλλιώς…

Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν οι Ντένβερ Νάγκετς κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς καθώς κινδύνευσαν με ήττα. Για καλή τους τύχη, όμως, είχαν στη διάθεσή τους τον Αντρέ Μίλερ, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο καλάθι 1.3” πριν το τέλος χαρίζοντάς τους τη νίκη. Πέρα από αυτό, όμως, ο γερόλυκος πόιντ γκαρντ σημείωσε 28π. όντας αυτός που καθοδήγησε τους “Σβώλους” στα… μονοπάτια του πρώτου αγώνα των πλέι οφ. Ο Κώστας Κουφός είχε απολογισμό 6π. και 7ριμπ., ενώ από πλευράς των “Πολεμιστών” ξεχώρισαν οι Κλέι Τόμσον (22π.) και Στίφεν Κάρι (19π.-9ασ.).

Καταιγιστικοί οι Νετς

Ντέρμπι περίμεναν άπαντες στην αναμέτρηση των Μπρούκλιν Νετς με τους Σικάγο Μπουλς, αλλά η ομάδα του Πι Τζέι Καρλέσιμο είχε… άλλα σχέδια. Κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί κάνοντας σμπαράλια την άμυνα των “Ταύρων” με αποτέλεσμα να πάρουν με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη (106-89). Η διαφορά ξέφυγε από νωρίς με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αποκτήσει… τυπικό χαρακτήρα στην επανάληψη. Οι Ντερόν Ουίλιαμς (22π.) και Μπρουκ Λόπεζ (21π.) ξεχώρισαν από πλευράς των νικητών, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Κάρλος Μπούζερ σημείωσε 25π..

Έστειλαν μήνυμα οι “Κλιπς”

Παίζοντας εντυπωσιακό (αλλά ουσιαστικό) μπάσκετ, οι Λος Άντζελες Κλίπερς δεν δυσκολεύτηκαν να επιβληθούν των Μέμφις Γκρίζλις (112-91) και να κάνουν το 1-0 στη σειρά. Οι “Κλιπς” “πάτησαν το γκάζι” στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου σκόραραν… κατά ριπάς σημειώνοντας 37π.. Έτσι, και σε συνδυασμό με το γεγονός πως είχαν εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πέτυχαν το 1-0 στη σειρά με τις “Αρκούδες” κάνοντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

ΑΝΑΤΟΛΗ
Νιου Γιόρκ Νικς (2) – Μπόστον Σέλτικς (7) 1-0
Μπρούκλιν Νετς (4) – Σικάγο Μπουλς (5) 1-0

ΔΥΣΗ
Ντένβερ Νάγκετς (3) – Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6) 1-0
Λος Άντζελες Κλίπερς (4) – Μέμφις Γκρίζλις (5) 1-0