Αν λάβουμε υπόψη τα φιλικά προετοιμασίας που δίνουν οι ομάδες του ΝΒΑ, τότε η νέα σεζόν προμηνύεται… εντυπωσιακή. Τα μεγάλα ντέρμπι -έστω και φιλικά- δεν έλειψαν από το χθεσινό πρόγραμμα καθώς δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ, με τον Νάντο Ντε Κολό να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως μπορεί να προσφέρει άμεσα στα “Σπιρούνια”.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δυσκολεύτηκαν σημαντικά απέναντι στους Ατλάντα Χοκς, αλλά στο τέλος κατάφεραν να κάμψουν την αντίστασή τους με 101-99 χάρη σε εύστοχο δίποντο του Ντε Κολό 0.8” πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Γάλλος γκαρντ αποτέλεσε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι την… αχτίδα αισιοδοξίας που αναζητά η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς από αυτά τα παιχνίδια καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους και 9 ασίστ.

Ντέρμπι με το ίδιο ακριβώς σκορ (101-99) είχαμε και στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντιτρόιτ Πίστονς και Τορόντο Ράπτορς, με τους πρώτους να χαμογελούν στο τέλος. Θετικές εντυπώσεις άφησαν και οι Σακραμέντο Κινγκς με το 102-96 επί των Φοίνιξ Σανς, με τον ΝτεΜάρκους Κάζινς να είναι για ακόμα μία φορά… ηγετικός (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ), αλλά η ευχάριστη έκπληξη άκουγε στο όνομα Τόμας Ρόμπινσον, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τη δεύτερη συνεχόμενη φιλική τους ήττα γνώρισαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι χωρίς του Κόμπε Μπράιαντ – Ντουάιτ Χάουαρντ στη σύνθεσή τους δεν τα κατάφεραν κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (93-75).

Τέλος, τη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (107-105) και Ιντιάνα Πέισερς (84-70) πήραν οι Χιούστον Ρόκετς και Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με το Νίκολα Πέκοβιτς να σκοράρει 14 πόντους στην επικράτηση των “Λύκων”.