Οι Σαν Αντόνιο Σπερς εδραιώθηκαν στην κορυφή της Δύσης μετά την επικράτησή τους επί των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 96-86 (και την ήττα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 115-110), αλλά ο τραυματισμός του Τιμ Ντάνκαν επισκίασε τα πάντα.

Ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ σωριάστηκε στο παρκέ λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κρατώντας το “πληγωμένο” αριστερό του γόνατο με αποτέλεσμα να σκορπίσει… ανησυχία σε ολόκληρο το AT&T Center αφού χρειάστηκε τη βοήθεια των συμπαικτών του για να πάει μέχρι τα αποδυτήρια.

Ο εκνευρισμός του “Mr Fundamental” ήταν έκδηλος ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα καθώς αποχώρησε από το γήπεδο χωρίς να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο φόβος του ίδιου και του Γκρεγκ Πόποβιτς, όμως, δεν φαίνεται πως θα επαληθευτεί αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός και αναμένεται άμεσα να επιστρέψει και πάλι στη δράση, όπως τόνισε ο Τόνι Πάρκερ: “Είναι μια χαρά. Δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό. Είμαι σίγουρος πως ο κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς θα τον διαχειριστεί κατάλληλα για να μην τον επιβαρύνει περισσότερο”.