Την περσινή αγωνιστική περίοδο οι Μπλέιζερς αποτέλεσαν μία από τις εκπλήξεις καθώς έφτασαν ένα βήμα από του τελικούς του NBA. Για την φετινή σεζόν ο Ντάμιαν Λίλαρντ έθεσε ως στόχο το πρωτάθλημα στην Media Day της ομάδας του Πόρτλαντ!

Ο σούπερ σταρ του Πόρτλαντ δεν δίστασε να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, δείχνοντας την πίστη του στις ικανότητες της ομάδας του:

“Δεν ερχόμαστε στην προετοιμασία λέγοντας ότι επειδή φτάσαμε πέρυσι μέχρι τους τελικούς της Δύσης αυτό θα συμβεί αυτόματα και φέτος. Έχουμε εντελώς διαφορετική ομάδα και πολύ δουλειά μπροστά μας για να χτίσουμε την ομάδα” δήλωσε αρχικά ο Λίλαρντ, συνεχίζοντας:

“Φέτος όμως, ερχόμαστε στην σεζόν έχοντας ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι η σκέψη μας πρέπει να είναι αυτή ακριβώς. Δε με ενδιαφέρει τι λένε οι ειδικοί και τι πιθανότητες μας δίνουν να μπούμε στα playoffs, αυτό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Τα προηγούμενα χρόνια ο κόσμος δεν μας θεωρούσε πραγματική απειλή, αλλά αυτό που έγινε την περασμένη σεζόν αποτελεί το τέλειο παράδειγμα για εμάς. Το τέλος της σεζόν μας βρήκε ως μία από τις 4 καλύτερες ομάδες. Στα ‘χαρτιά’ αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Δε νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στην Δύση. Νομίζω ότι θα γίνει μάχη. Νομίζω ότι η πρόκληση για εμάς είναι να ανησυχούμε για όλους και όχι μόνο για μία ομάδα. Αν χαλαρώσεις στην Δύση, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να σε νικήσει”.