Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει προσφέρει μεγάλες «παραστάσεις» σε διαγωνισμούς καρφωμάτων του All Star Game και έχει δύο τίτλους (1987, 1988). Ο Κόμπι Μπράιαντ φρόντισε να βάλει αυτό το «πετράδι» στο «στέμμα» του από την ρούκι σεζόν του (1997).
 
 
 
 
Οι δύο σύγχρονοι σταρ του ΝΒΑ, ωστόσο, δεν έχουν καν δοκιμάσει. Κι αν ο Κέβιν Ντουράντ έχει ομολογήσει πως ποτέ δεν σκέφτηκε να λάβει μέρος, ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεχόταν συνεχώς πιέσεις και πριν από μερικές μέρες παραδέχθηκε πως «ίσως μετανιώσω που δεν αγωνίστηκα ποτέ σε διαγωνισμό»
 
 
Ο νέος «βασιλιάς» της «στρατόσφαιρας» και των αιθέρων στη Λίγκα, πάντως, δεν θα φοβόταν μία αναμέτρηση με τον ΛεΜπρον… Μάλιστα, όχι μόνο δεν θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ζακ ΛαΒιν, που νίκησε στο Μπρούκλιν, αλλά πιστεύει ξεκάθαρα πως εκείνος θα ήταν ο νικητής! «Ποτέ δε μειώνω το ταλέντο μου, οπότε θα πρέπει να πω εγώ», αποκρίθηκε ο ρούκι γκαρντ της Μινεσότα στην ερώτηση για το ποιος θα ήταν ανάμεσά τους ο νικητής. Καταλήγοντας ότι «ξέρω ότι ο ΛεΜπρον μπορεί να κάνει κάποια πράγματα που δεν τα έχει δείξει μέχρι σήμερα στο κοινό. Είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών. Όπως είπα, όμως, πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου και νομίζω ότι εγώ θα κέρδιζα».