Τα κατορθώματά του, δεν έχουν τελειωμό και βρίσκει πάντα τρόπο να μένουν άπαντες άναυδοι, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το look-away τρίποντό του κόντρα στους Φοίνιξ Σανς. Μέσα στην «παράνοια», όπου έχει παρασύρει το φίλαθλο κοινό, ο εορτάζων σήμερα (14/3) Στεφ Κάρι έχει κάνει μέχρι και τον Λευκό Οίκο να υποκλιθεί, και μάλιστα όχι πολύ καιρό μετά την υποδοχή των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς από τον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο φανατικός φίλος του μπάσκετ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Time», δε δίστασε να μιλήσει και για τον «αστέρα» των «Πολεμιστών», τον οποίο θεωρεί ως τον πιο απολαυστικό παίκτη, μετά την εποχή του Μάικλ Τζόρνταν.

«Ο Στεφ Κάρι είναι ο κορυφαίος σουτέρ που έχω δει ποτέ. Όταν τον βλέπω με διασκεδάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τότε που έπαιζε ο Μάικλ Τζόρνταν», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ομπάμπα, αλλά… όλα κι όλα! MJ υπήρξε μόνο ένας και αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνά ο πρόεδρος, προσθέτοντας μία φοβερή ατάκα, στην απάντησή του σε σχετικό ερώτημα.

«Ούτε ο Στεφ δεν θα έλεγε πως είναι καλύτερος από τον Τζόρνταν», είπε αφοπλιστικά ο Μπαράκ Ομπάμα! Ο θαυμασμός του, πάντως, για τον τρόπο παιχνιδιού Στεφ Κάρι, είναι γνωστός εδώ και αρκετό καιρό, πριν η μανία για τον ηγέτη των Ουόριορς εξαπλωθεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Κάθε αντιστεκούμενος λόγος για τις ικανότητες του Κάρι, βέβαια, «συντρίβεται» όταν βλέπει να γίνεται αποθέωση και από τον Άλεν Άιβερσον. «Είναι ένα εντελώς διαφορετικό τέρας. Ξέρετε, ότι δεν έχετε δει ποτέ σας κάτι παρόμοιο», ήταν το σχόλιο του ΑΙ μέσω Twitter.

iverson-curry-apotheosi