Δύο ήταν οι μεγάλες απουσίες στην Media Day των Καβαλίερς, τα ξημερώματα της Τρίτης (29/9). Από τη μία το… τρόπαιο του πρωταθλητή που έχασαν πέρσι από τους Ουόριορς και από την άλλη ο Τρίσταν Τόμπσον, ο οποίος δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το Κλίβελαντ για την ανανέωση του συμβολαίου του πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει, παρότι ο Τόμπσον δεν θέλει 5ετές αλλά 3ετές μάξιμουμ συμβόλαιο, κάτι που η ομάδα του δεν δέχτηκε.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, πάντως, εκτός της δήλωσής του ότι οι περσινοί φιναλίστ θα παίξουν πάλι για το δαχτυλίδι και του ότι “ο Κέβιν Λαβ θα μου επιτρέψει να ξεκουραστώ αρκετά φέτος”, τόνισε στους ρεπόρτερ την σημασία της παραμονής του συμπαίκτη του. Ο «LBJ», που δύο μέρες νωρίτερα παρουσίασε με τη Nike το νέο “LeBron 13” επισήμανε πως «δεν έχω ανακατευτεί καθόλου στην υπόθεση (σ.σ.: αν και η εταιρεία του κολλητού του, Ριτς Πολ, εκπροσωπεί τον Τόμπσον), όμως ως ηγέτης της ομάδας πρέπει να πω τι σημαίνει για εμάς το να μείνει ο Τρίσταν, κάτι που φάνηκε στα περσινά πλέι-οφς». Οι διαπραγματεύσεις Καβς-Τόμπσον θα συνεχιστούν, την ίδια στιγμή που ο Κάιρι Ίρβινγκ δήλωσε ότι «μετά την ήττα στους Τελικούς θα παίξουμε με οργή!». Ο γκαρντ του Κλίβελαντ, που απασχόλησε αυτές τις μέρες τα ταμπλόιντ για ένα εξώγαμο με την πρώην Μις Τέξας, Άντρεα Ουίλσον, πάντως, δεν ξεκαθάρισε πότε θα επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο

Η ομάδα που νίκησε τους Καβς στους Τελικούς άρχισε επίσης την προετοιμασία της με στόχο το repeat. Το Γκόλντεν Στέιτ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αλλά ο μεγάλος σταρ του και MVP της Λίγκας, Στεφ Κάρι, τόνισε πως «αυτό δεν θα είναι εύκολο. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι απλώς θα εμφανιστούμε στο παρκέ, θα πετύχουμε πάλι 67 νίκες και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πολλοί θεωρούν ότι θα είμαστε η ίδια ομάδα και πλέον μας γνωρίζουν, όμως εμείς θέλουμε να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να δουλεύουμε σκληρά». Ένας άλλοτε MVP, ο Ντέρικ Ρόουζ, επισήμανε πως «η έλευση του νέου κόουτς, Φρεντ Χόιμπεργκ, μπορεί να μας δώσει νέα πράγματα στο παιχνίδι μας». Ο Αμερικανός γκαρντ συμπλήρωσε με αυτοπεποίθηση ότι «ξέρω ποιος είμαι και πόσο σπουδαίο μπάσκετμπολ μπορώ να παίξω», ενώ δήλωσε και πάλι αθώος για την πρόσφατη κατηγορία περί βιασμού της πρώην κοπέλας του… Νέο ξεκίνημα αναζητά και ο Ντερόν Ουίλιαμς που άφησε το Μπρούκλιν για το Ντάλας και τόνισε ότι «θέλω να αποδείξω και στον εαυτό μου ότι οι δύο τελευταίες κακές σεζόν ήταν λάθος και κάτι που πέρασε». Από την άλλη, ο Καρμέλο Άντονι αρνήθηκε και πάλι κάθε φήμη για ανταλλαγή του από τους Νικς και αν και επισημανε πως “δεν έχει κλείσει το παράθυρό μου για έναν τίτλο”, κράτησε χαμηλά τις προσδοκίες για φέτος. Λέγοντας ότι “θα δούμε πώς θα αρχίσει η σεζόν και μετά θα μιλήσουμε”. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν σταμάτησε τις μικρές φάρσες στην Media Day της Νέας Υόρκης, ενώ ο ρούκι της ομάδας και Νο4 στο ντραφτ, Κρίσταπς Πορζίνγκις, δήλωσε ότι “ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά μου στην ομάδα”.

Την ανυπομονησία του για τη νέα σεζόν αλλά κυρίως για την επιστροφή του Κρις Μπος, που έχασε μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς με θρόμβωση στους πνεύμονες, «φώναξε» και ο αρχηγός των Χιτ, Ντουέιν Ουέιντ, που έγραψε στο twitter ότι «δεν βλέπω την ώρα να μπω και πάλι στο παρκέ με τον Κρις». Αισιόδοξοι για τον τίτλο δήλωσαν και στην Οκλαχόμα Σίτι, όπου ο Κέβιν Ντουράντ επιστρέφει υγιής. Τόσο ο «KD-35» όσο και ο νιόπαντρος Ράσελ Ουέστμπρουκ πιστεύουν ότι φέτος είναι η χρονιά τους, αν και στην Media Day των Θάντερ την παράσταση «έκλεψε» το… άγριο λουκ του Νεοζηλανδού σέντερ, Στίβεν Άνταμς. Εκτός της… φόρμας του κόουτς Γκρεγκ Πόποβιτς και πάλι με τους ρεπόρτερ και της μεγάλης διάθεσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, πάντως, στην έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων έκαναν εντύπωση τα… μαλλιά των Κέβιν Λαβ (Καβς), Τζορτζ Χιλ (Πέισερς), η φωτογράφηση του κόουτς των Σανς (στους οποίους τελικά θέλει να μείνει ο Μαρκίφ Μόρις), Τζεφ Χόρνασεκ ως… Jedi από τον «Πόλεμο των Άστρων» και ο μεταμφιεσμένος Μπράντον Άρμστρονγκ, γνωστός για τις μιμήσεις παικτών ΝΒΑ, που έκανε πλάκα στον Ραζόν Ρόντο στο Σακραμέντο!