Κάθε εμφάνισή του προκαλεί ένα μικρό «χάος» από θαυμαστές. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο κατά πολλούς κορυφαίος εν ενεργεία καλαθοσφαιριστής στον κόσμο, προφανώς νιώθει να κινείται πιο άνετα μέσα στο παρκέ και κόντρα σε αμυντικούς που (προσπαθούν να) τον κυνηγούν, από το να περπατά, ή τουλάχιστον να επιχειρεί να βαδίζει μεταξύ εκατοντάδων φαν σε κάθε δημόσια παρουσία του. Μία από τις τελευταίες, ένα διαφημιστικό σποτ για την Sprite, μάζεψε στο Μαϊάμι εκατοντάδες πιτσιρίκια που περίμεναν να τον δουν.

Και ήταν επίσης η ευκαιρία του επίσημου περιοδικού του ESPN για μία συνέντευξη (αποσπάσματα της οποίας «διέρρευσαν» στην ιστοσελίδα του δικτύου) που θα δημοσιευτεί στο τεύχος της 28ης Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει φυσικά ένα αφιέρωμα στην επερχόμενη σεζόν του ΝΒΑ, που ξεκινά την επομένη. Μέσα σε αυτό το «σκηνικό» όπου ο καθένας προσπαθούσε να αγγίξει τον σταρ των πρωταθλητών Χιτ, ο ίδιος ο Τζέιμς μίλησε για πολλά. Για την ομάδα του, τους ομαδικούς και ατομικούς στόχους του αλλά και για ένα τρόπον τινά παράπονό του. Για το γεγονός ότι «ποτέ δεν κατάφερα να καθίσω μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν να κάνουμε μία κουβέντα για μπάσκετμπολ»… Αλλά ο ΛεΜπρον δεν παρέλειψε να τονίσει πως δεν αισθάνεται ότι έχει καμία κόντρα με τον «Air» και παραδέχθηκε πως ο παλαίμαχος γκαρντ των Μπουλς «ήταν αυτός που μου έδωσε ελπίδα και έμπνευση όταν ήμουν παιδί! Αν δεν υπήρχε εκείνος στην εποχή του, δεν θα υπήρχα ούτε εγώ»!!!

Ο ΛεΜπρον επανέλαβε στην συνέντευξη την φιλοδοξία του «να γίνω ο καλύτερος όλων των εποχών», όμως δεν έκρυψε πως «βλέπω τον Τζόρνταν ως το καλύτερο που αγωνίστηκε»! Και παρά τα διάφορα debates για το ποιος είναι καλύτερος ή ποιος θα κέρδιζε ποιον σε 1-on-1 αγώνες, ο Τζέιμς επισημαίνει ότι «δεν νιώθω πως πρέπει να κατακτήσω 6 δαχτυλίδια σαν τον MJ ή 5 σαν τον Κόμπι. Δεν μου αρέσει να παίζω αυτό το “κυνήγι”. Θέλω να πετύχω απλώς όσα περισσότερα μπορώ και ξέρω πως πάντα κάποιοι θα λατρεύουν τον Τζόρνταν, κάποιοι τον Κόμπι, άλλοι τον Μπερντ και τον Μάτζικ και μερικοί τον ΛεΜπρον. Θα ήθελα πολλοί να λένε ότι εγώ είμαι ο καλύτερος όλων και δεν κρύβω πως θέλω να το πετύχω. Νομίζω πως θα έχω αυτή την ευκαιρία λόγω των ικανοτήτων μου και γιατί αισθάνομαι πως έχω ακόμη πολλά πράγματα να βελτιώσω…». Ο σταρ των Χιτ ομολόγησε ότι «παρακολουθώ συχνά κασέτες με τον Τζόρνταν!

Το έκανα και φέτος το καλοκαίρι, Μαθαίνω από εκείνον, από τις κινήσεις του (σ.σ.: επιβεβαιώνοντας τον Μπράιαντ που έκανε πρόσφατα λόγο για… αλληλο-copyright) και μάλιστα παρακολούθησα και ένα ματς όταν αγωνιζόταν στους Ουίζαρντς και είχε πετύχει 51π. στους Χόρνετς!». Ο Τζέιμς, πάντως, αφού αποκάλυψε πως βλέπει και κασέτες του Άιβερσον, εξηγώντας πως «από εκείνον δεν παίρνω κινήσεις, αλλά την θέλησή του», παραδέχθηκε επίσης ότι «αν και αυτή είναι ερώτηση-παγίδα, συχνά σκέφτομαι πως θα ήθελα να είχα μεγαλύτερη σχέση με τον Τζόρνταν… Είναι κάποιος στον οποίο ήθελα να μοιάσω και δεν έχουμε καταφέρει να καθίσουμε ποτέ να μιλήσουμε για μπάσκετμπολ. Θα ήθελα να τον ρωτήσω πώς ξεπερνούσε τον πόνο από το ξύλο των Πίστονς! Θα ήθελα να μου απαντήσει στην ερώτηση γιατί αποσύρθηκε και γιατί επέστρεψε την πρώτη φορά. Υποθέτω πως δεν αναπτύξαμε προσωπική σχέση γιατί είμαστε και οι δύο πολυάσχολοι. Δεν έτυχε. Πήγα βεβαίως στο πάρτι των 50ων γενεθλίων του, στο περσινό All Star Game, για να του δείξω τον σεβασμό μου».

Στην συνέχεια της συνέντευξης, ο ΛεΜπρον εξήγησε πως «φέτος ξεκουράστηκα μόνο ένα μήνα. Η σεζόν τελείωσε στις 20 Ιουνίου και ξεκίνησα να γυμνάζομαι στις 20 Ιουλίου (σ.σ.: αν και εν μέσω της ατομικής προπόνησης… παντρεύτηκε!), δουλεύοντας το κορμί μου ή κάνοντας πιλάτες». Δεν έκρυψε ότι «φέτος σκοπεύω να παίξω περισσότερο μέσα στο καλάθι, αφού προπονήθηκα πολύ σε κινήσεις στο ποστ, χωρίς ντρίμπλα». Θυμίζοντας ότι «οι Σπερς με προκάλεσαν στους Τελικούς να σουτάρω από μακριά. Αυτό τους ευνόησε στα πρώτα ματς, αλλά έγινε στην πορεία μία πνευματική πρόκληση για μένα». Ενώ συμπλήρωσε πως «θέλω πάντα να υπάρχει οικογενειακή ατμόσφαιρα στην ομάδα μου. Δεν νομίζω πως είμαι εγωιστής σταρ και εργάζομαι σκληρά. Πιστεύω πως αυτή δημιουργείται για αυτό και όχι γιατί το λέω. Δεν κάνω κήρυγμα σε κανέναν. Λένε πολλοί για το ένστικτο του “δολοφόνου”… Αν έβγαινα στο παρκέ μόνο και μόνο για να σκοράρω, θα μπορούσα να σκοράρω 35-40π. μ.ο.. Αλλά το θέμα δεν είναι όλοι να θέλουν να “σκοτώσουν” τον Τζόρνταν ή τον Κόμπι. Και ο Καρίμ, ο Μπερντ και ο Ντάνκαν δεν ήταν τέτοιοι χαρακτήρες, όμως μπορεί να πει ότι δεν είχαν τέτοιο ένστικτο;» Καταλήγοντας, ο ΛεΜπρον Τζέιμς ομολόγησε επίσης πως… «φοβάμαι την αποτυχία. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα εμπόδιά μου. Θέλω τόσο πολύ να πετύχω, που φοβάμαι μήπως αποτύχω»!