Ένας ακόμα Έλληνας παίκτης θα αγωνιστεί στο «μαγικό» κόσμο του NBA, καθώς ο ομογενής φόργουορντ Ζακ Όγκαστ ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα ότι υπέγραψε μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς και θα δοκιμάσει τη τύχη του στην προετοιμασία και τα φιλικά της ομάδας, ώστε να καταφέρει να μείνει στο ρόστερ.

Ο 23χρονος παίκτης αγωνίστηκε για 4 χρόνια στο NCAA με την φανέλα του Notre Dame και είχε κατά μέσο όρο σε συνολικά 128 παιχνίδια 10,6 πόντους και 6,4 ριμπάουντ. Φέτος το καλοκαίρι δεν συμμετείχε στο draft και μέσα από το Summer League προσπάθησε να πείσει το Λουκ Ουόλτον και τους Λέικερς να υπογράψουν συμβόλαιο μαζί του, κάτι που στο τέλος κατάφερε. Στο Summer League οι εμφανίσεις ήταν αρκετά καλές και είχε σε 4 ματς 5,3 πόντους και 4 ριμπάουντ. Πλέον το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο Όγκαστ θα καταφέρει μέσα από την έναρξη της προετοιμασίας των Λέικερς να πάρει ένα από τα 16 εγγυημένα συμβόλαια που έχει δικαίωμα κάθε ομάδα της Λίγκας. 

Να τονίσουμε ότι ο Όγκαστ έγινε ο πρώτος Έλληνας παίκτης που υπόγραψε συμβόλαιο με την ιστορική ομάδα της Δυτικής Περιφέρειας και αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερη τιμή για τον νεαρό φόργουορντ.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις από το twitter των «Λιμνανθρώπων»: