Το παιχνίδι μεταξύ των Ράπτορς και των Σίξερς στο Τορόντο κρίθηκε μετά από ένα συγκλονιστικό νικητήριο σουτ του Καουάι Λέοναρντ. O Τζοέλ Εμπίντ ξέσπασε σε κλάματα, αφότου χαιρέτησε τους παίκτες τους Ράπτορς με τον Γκασόλ να παρηγορεί τον σέντερ των Σίξερς και να δείχνει πόσο σπουδαίος παίκτης και αντίπαλος είναι.

Ο Ισπανός δεν πήγε να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του, με τον σέντερ από το Καμερούν να ξεσπάει σε κλάματα στην αγκαλιά του αντιπάλου του σε μία από τις πιο «δυνατές» στιγμές που έχουμε δει στα playoff τα τελευταία χρόνια.

Ο Εμπίντ ήταν συντετριμμένος, καθώς, παρά την εξαιρετική άμυνα πάνω στον Λέοναρντ, η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του, αφού η μπάλα αναπήδησε 4 φορές στην στεφάνη πριν καταλήξει στο καλάθι. Στην συνέχεια, πήγε προς τα αποδυτήρια κλαίγοντας με την κοπέλα του να τον παρηγορεί και το σέντερ των Σίξερς να μην μπορεί να πιστέψει ότι η ομάδα του έχασε με αυτόν τον τρόπο.

Να θυμίσουμε ότι ο Εμπίντ έκανε νταμπλ-νταμπλ έχοντας 21 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε μια σειρά αγώνων στα φετινά playoff, όπου έπαιζε με ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ παράλληλα ταλαιπωρήθηκε από άλλα προβλήματα καθώς είχε στομαχικές διαταραχές στο 2ο και στο 5ο παιχνίδι απέναντι στους Ράπτορς.