Σπουδαία παιχνίδια μας επιφύλασε το χθεσινό πρόγραμμα του NBA. Ντέρμπι στην πρωτεύουσα με τους Γουίζαρντς να λυγίζουν τους Γουόριορς, και τον Ντουράντ να αποχωρεί τραυματίας με ενοχλήσεις στο γόνατο. Άλλη μια εξωπραγματική εμφάνιση από τον Ουέστμπρουκ, συνοδευόμενη από triple-double κόντρα τους μαχητικούς και φιλότιμους Τζαζ. Ονειρική πορεία για τους Νάγκετς που αρχίζουν να σκέφτονται έντονα την ιδέα των Playoffs.

Αποτελέσματα αγωνιστικής:

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 112-108

Ντιτρόιτ Πίστονς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 120-113 (μετά από παράταση 109-109)

Μέμφις Γκρίζλις – Φοίνιξ Σανς 130-112

Οκλαχόμα Θάντερ – Γιούτα Τζαζ 109-106

Σικάγο Μπουλς – Ντένβερ Νάγκετς 107-125

Λος Άντζελες Λέικερς – Σάρλοτ Χόρνετς 104-109

Ανάλυση:

Οι “πολεμιστές” του Κερ ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον με σκοπό να διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους, και να κερδίσουν περαιτέρω τις εντυπώσεις κόντρα σε έναν φορμαρισμένο σύνολο. Παρόλα αυτά το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ανάλογα με τον ηγέτη των φετινών Γουόριορς, Κέβιν Ντουράντ να χτυπάει στο γόνατο, έπειτα από πτώση του Πατσούλια πάνω του. Το μομέντουμ άλλαξε και οι Γουίζαρντς με πρωταγωνιστές το δίδυμο ΓουόλΜπιλ παρέσυραν τους περσινούς φιναλίστ. Ενδεικτικό πως ο Γουολ τελείωσε το παιχνίδι με 19 ασσίστ, δείχνοντας ασταμάτητος στο δημιουργικό κομμάτι. Κάρι και Τόμσον μοιραία άστοχοι από την γραμμή των 6.75 (5/24 3π.). 

 

Την μαγική συνταγή έχουν βρει οι Θάντερ στο πρόσωπο του Ουεστμπρουκ. Η ομάδα της Οκλαχόμα επικράτησε των μαχητικών και σοβαρών Τζαζ στην Cheesepeake Arena αλλά χρειάστηκε για άλλο ένα παιχνίδι τον αρχηγό της να βγάλει τα “κάστανα από την φωτιά”. Οι Θάντερ ξεκίνησαν με 12/12 τρίποντα, αλλά όταν η μπάλα “έκαιγε” πήγε στον Ουέστμπρουκ που σημείωσε τους 12 από τους 43 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα (2:05)! Φυσικά ο ίδιος πέτυχε άλλο ένα triple-double με 43 πόντους, 10 ασσίστ και 11 ριμπάουντ. Μαχητικοί οι Χέιουγορντ και Χουντ από τους Τζαζ με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. Θετικό ντεμπούτο και για τον νεφερμένο ΜακΝτερμοτ με 16 πόντους (4/6 3π.)

 

Σπουδαίο διπλό σημείωσαν οι Νάγκετς στην έδρα των Μπουλς, στο Ιλινόις. Ο Νίκολα Γιοκιτς ήταν καθοριστικός στην νίκη των Νάγκετς, αφού σκέπασε τα καλάθια μαζεύοντας 14 ριμπάουντ. Ταυτόχρονα σκόραρε (19 πόντους) και μοίρασε (10 ασσίστ) με την ίδια ευκολία, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εξαιρετική “πάστα” center. Τρίτο triple-double για τον Σέρβο που κυνηγά μανειωδώς να βάλει του Νάγκετς Playoff. Πρώτοι σκόρερ από τους Νάγκετς Γκαλινάρι με 22 και Τσάντλερ με 20, ενώ από την μεριά των Μπουλς απελπιστικά μόνοι οι Ρόντο-Γουέιντ με 19 πόντους έκαστως. Μοιραίος ο Τζίμι Μπατλερ που βρέθηκε σε κακό βράδυ (3/13).

Οι Μέμφις παρέσυραν στο άνδρο τους και τους Σανς με την τριάδα Κόνλει- Γκασόλ- Ραντολφ να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, σημειώνοντας μάλιστα τους 80/130 πόντους της ομάδας. Ο Γκασόλ έδειξε από νωρίς πως δεν θα είχε αντίπαλο, ευστοχώντας μάλιστα και σε 5 τρίποντα (5/5)! Με αυτή την νίκη οι Γκρίζλις μπήκαν ξανά στο κυνήγι της 5η θέσης (Κλίπερς) ενώ οι Σανς θα πρέπει να αναζητήσουν νέες ιδέες αν θέλουν να επανέλθουν σε επίπεδα παλαιότερων δεκαετιών.

Βαθμολογία:

Ανατολή:          

1)Κλίβελαντ Καβαλίερς, 2)Μπόστον Σέλτικς, 3)Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, 4)Τορόντο Ράπτορς, 5)Ατλάντα Χοκς, 6)Ιντιάνα Πέισερς, 7)Σικάγο Μπουλς, 8)Ντιτρόιτ Πίστονς, 9)Μαϊάμι Χιτ, 10)Μιλγουόκι Μπακς, 11)Σάρλοτ Χόρνετς, 12)Νιου Γιορκ Νικς, 13)Φιλαδέλφια 76ερς, 14)Ορλάντο Μάτζικ, 15)Μπρουκλιν Νετς

Δύση:

1)Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς, 2)Σαν Αντόνιο Σπερς, 3)Χιούστον Ρόκετς, 4)Γιούτα Τζαζ, 5)Λος Άντζελες Κλίπερς, 6)Μέμφις Γκρίζλις, 7)Οκλαχόμα Θάντερ, 8)Ντένβερ Νάγκετς, 9)Σακραμέντο Κινγκς, 10) Πόρτλαντ Μπλέιζερς, 11)Ντάλας Μάβερικς, 12)Μινεσότα Τίμπεγουλβς, 13)Νιου Ορλεανς Πέλικανς, 14)Λος Άντζελες Λέικερς, 15)Φοίνιξ Σανς