Η επέλαση του coronavirus προκάλεσε πέρα από όλα τα άλλα “κακά” και οικονομικό μαρασμό και στους εργαζόμενους των ομάδων του ΝΒΑ και ειδικά σε αυτούς που δουλεύουν στα γήπεδα των συλλόγων. Τα γήπεδα έκλεισαν, οι ομάδες κατέβασαν ρολά μαζί με το πρωτάθλημα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι… έμειναν στον άσο, καθώς μια μεγάλη μερίδα τους πληρωνόταν με την ώρα.

Πέρα από τους ωρομίσθιους όμως, ζημιά έπαθαν και οι άλλοι εργαζόμενοι, καθώς τα ταμεία των ομάδων παρουσίασαν «μείον» με την διακοπή του πρωταθλήματος και το… βάρος μετακύλησε και στους υπαλλήλους, καθώς οι σύλλογοι ετοιμάζουν στάση πληρωμών.

Πολλοί παίκτες και άνθρωποι των ομάδων άρχισαν να κάνουν δωρεές (όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο) για να στηριχθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι αυτοί. Ο ιδιοκτήτης των New York Knicks, James Dolan και CEO του Madison Square Garden, αλλά και η διοίκηση του σταδίου, μάζεψαν 2,3 εκατ. δολάρια για τους εργαζόμενους της ομάδας της Νέας Υόρκης!

Ο Dolan, εξάλλου, εγγυήθηκε ότι οι πληρωμές των εργαζομένων θα γίνουν κανονικά ως τις 3 Μαΐου. Το τι θα γίνει μετά τις 3 Μαΐου κανείς δεν το ξέρει, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το ποια θα είναι η εξέλιξη της επέλασης του Covid-19 στις ΗΠΑ και φυσικά από το αν θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.