Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενημέρωσε μέσω του μάνατζερ του την διοίκηση των Κλίβελαντ Καβαλίερς ότι θα υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ομάδα, αλλά ερωτηματικό παραμένει η χρονική διάρκεια του.

Σύμφωνα με το ESPN ο «Βασιλιάς» θέλει να ηγείται για πολλά χρόνια ακόμα των φετινών Πρωταθλητών και για αυτό το λόγο είναι ανάμεσα σε ένα σταυροδρόμι για την καριέρα του. Το ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι ο Τζέιμς να υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους μέχρι το καλοκαίρι του 2017 με τους Καβς, ώστε τότε να συμφωνήσει σε ένα μεγάλο deal με την ομάδα και σε διάρκεια αλλά και σε χρήματα λόγω της μεγάλης αύξησης του salary cap το ερχόμενο καλοκαίρι. Το άλλο ενδεχόμενο που είναι υπαρκτό, αλλά έχει λίγες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί είναι να πάρει από τώρα ένα maximum συμβόλαιο με πολλά εκατομμύρια δολάρια που θα είναι όμως σαφώς λιγότερα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2017. 

Πάντως ρόλο στην απόφαση του Λεμπρόν Τζέιμς θα παίξει και το αν συμφωνήσουν οι Καβαλίερς με τον πολύ καλό του φίλο και σημαντικό γρανάζι της ομάδας Τζέι Αρ Σμιθ, που είναι ελεύθερος και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Πρωταθλητές οι οποίες όμως δεν βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο. Επίσης να θυμίσουμε ότι Τζέιμς και Σμιθ έχουν τον ίδιο μάνατζερ.