O Aleksej Pokusevski έχει μεγάλο «σουξέ» στο ΝΒΑ. Ο 19χρονος παίκτης του Ολυμπιακού άρχισε να κινεί το ενδιαφέρον πολλών ομάδων του ΝΒΑ καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη με το που δήλωσε συμμετοχή στο φετινό ντραφτ. Πολλοί αμερικανικοί σύλλογοι τον «καλοβλέπουν» και στους μνηστήρες του προστέθηκε τελευταία και το Denver.

Ακόμα βέβαια, κανείς δεν ξέρει ποια θέση θα πάρει, άρα ποια θα είναι η ομάδα που θα τον επιλέξει. Όλα θα ξεκαθαρίσουν τα ξημερώματα της 19ης Νοεμβρίου οπότε και θα γίνει το ντραφτ.

Όπως είπαμε όμως, ο Σέρβος παίκτης του Ολυμπιακού έχει γίνει ήδη μήλον της έριδος. Αμερικανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το Denver είναι ο τελευταίος κρίκος που προστέθηκε στην αλυσίδα των μνηστήρων του. Οι Nuggets δείχνουν να τον έχουν βάλει στο μάτι και αν είναι στο Νο 22 που είναι δικό τους, τότε τα αμερικανικά ΜΜΕ λένε ότι θα τον φέρουν άμεσα στο Denver.

O Pokusevski πάντως, έχει κι άλλους διεκδικητές, όπως η Oklahoma City που έχει το Νο 25 και το Νο28 και σενάρια από τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι Thunder θέλουν όσο τίποτα να είναι ο Σέρβος σε ένα απ’ αυτά τα νούμερα.

Κι άλλες ομάδες πάντως, τον έχουν στο στόχαστρο και μάλιστα εδώ και καιρό, όπως οι Blazers.

Όπως είπαμε όμως, ακόμα κανείς δεν ξέρει σε ποια θέση θα είναι. Τελευταία οι μετοχές του Σέρβου έχουν ανέβει και δείχνει να έχει πιθανότητες για να είναι lottery pick, να επιλεγεί δηλαδή στις πρώτες 14 θέσεις του ντραφτ..

Μάλιστα το ringer.com στο τελευταίο του mock draft ανέφερε ότι μπορεί να είναι ακόμα και στο Νο12 και να πάει στους Sacramento Kings και στο Νο. 12.