Λένε πως είναι ο επόμενος MVP του ΝΒΑ. Και τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/7) επιβεβαιώθηξε το δημοσίευμα της «The Times-Picayane», ότι ο Άντονι Ντέιβις θα λάβει από φέτος χρήματα που αναλογούν σε έναν πολυτιμότερο παίκτη της Λίγκας. Με το παραπάνω… Το ρεπορτάζ αποκάλυψε την πρόθεση των Πέλικανς να μην έχουν άγχος για την free-agency του 2016, όταν ο μεγάλος σταρ τους θα μπορεί να μείνει ελεύθερος και του προσφέρουν 5ετή επέκταση συμβολαίου, έναντι… 145εκατ.δολ.!!! Η νέα συμφωνία θα ισχύσει από το 2016-17 και είναι στο πλαίσιο της ευχέρειας των Πέλικανς να προτείνουν επέκταση στον “AD” ως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου. 

Βάσει κανονισμών της σύμβασης εργασίας, οι υπογραφές Πέλικανς-Ντέιβις δεν μπορούν να “πέσουν” ως τις 9 Ιουλίου, όμως ο ίδιος ο Αμερικανός tweetαρε τη συμφωνία, γράφοντας: “Νέα Ορλεάνη είμαι εδώ και θα είμαι για τα επόμενα 6 χρόνια”! Το νέο συμβόλαιο θα λήξει το 2021, όμως θα προβλέπει έναν όρο που θα επιτρέπει στον Ντέιβις να γίνει free-agent το καλοκαίρι του 2020. Ο απόφοιτος του Κεντάκι έγινε φέτος μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία που στα 4 πρώτα παιχνίδια του στα πλέι-οφς είχε +30π.-+10ριμπ., μετά τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Μπομπ ΜακΑντού, ενώ στην κανονική σεζόν ήταν 1ος μπλοκέρ (μ.ο. 2,9 τάπες), 4ος σκόρερ (24,4π.), 7ος σε ποσοστό (53,5%) και 8ος ριμπάουντερ (10,2 “σκουπίδια”) στη Λίγκα! Πρόθεση της Νέας Ορλεάνης είναι και η παραμονή του Τούρκου σέντερ, Ομέρ Ασίκ.

Στο μεταξύ, ο Λουκ Ρίντναουρ συνεχίζει αλλάζει πόλεις χωρίς να φορά και τις φανέλες των ομάδων τους και έγινε «κομμάτι»… 4ης ανταλλαγής σε 6 μέρες!!! Ο 34χρονος γκαρντ, που αρχικά έγινε ανταλλαγή από το Ορλάντο στο Μέμφις, την επόμενη μέρα δόθηκε από τους Γκρίζλις στους Χόρνετς… Την ίδια μέρα παραχωρήθηκε από τη Σάρλοτ στους Θάντερ και την Τρίτη (30/6) άφησε την Οκλαχόμα Σίτι για το Τορόντο! Τέλος, ο τεχνικός του πανεπιστήμιου Κεντάκι, Τζον Καλιπάρι, διέψευσε κάθε φήμη ότι επιθυμεί τη θέση του κόουτς στους Σακραμέντο Κινγκς, ώστε να συναντήσει εκεί τον παίκτη-μαθητή του στους Wildcats, ΝτεΜάρκους Κάζινς. Η φημολογία προκλήθηκε από τη φερόμενη δυσαρέσκεια του Κάζινς για τον Τζορτζ Καρλ