Στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιστρέφει έπειτα από 2 χρόνια απουσίας ο Ερσάν Ιλιασόβα. Ο Τούρκος φόργουορντ τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση των Μπακς για συμβόλαιο 2+1 έτη και απολαβές 21 εκατομμύρια δολάρια. Στην ομάδα του Μιλγουόκι, με την φανέλα της οποίας αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο, βρισκόταν τις πρώτες του επτά σεζόν στο πρωτάθλημα του NBA και συγκεκριμένα από τη σεζόν 2009 έως τη σεζόν 2015.

Στο NBA ο Τούρκος φόργουορντ έχει αγωνιστεί, πλην των Μπακς, με τις φανέλες των Ντιτρόιτ Πίστονς, των Ορλάντο Μάτζικ, των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, των  Φιλαδέλφεια Σίξερς και των Ατλάντα Χοκς.

Η καριέρα του στο μπάσκετ ξεκίνησε από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Yeşilyurt, στην οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2004-2005.

Τη διετία 2007 έως 2009 ο Ιλιασόβα αγωνίστηκε στην LIga ACB υπογράφοντας διετή συμφωνία με την Μπαρτσελόνα. Με την ομάδα της Καταλονίας, μάλιστα,  κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της ACB το 2009!

Φέτος ο 31χρονος Ιλιασόβα αγωνίστηκε στους Ατλάντα Χοκς και στους Φιλαδέλφεια Σίξερς με μέσο όρο 10,9 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ.