Ο Μάρτιος έφτασε, και το σημαντικότερο κολλεγιακό event στην Αμερική θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες. Φυσικά, αναφέρομαι στο March Madness, που καθηλώνει κάθε φορά όλο το μπασκετικό κοινό, ώστε να δει ταλέντα και προσωπικότητες, που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Πέρα των εξαιρετικών φουρνιών παικτών που τροφοδοτεί το NCAA, το NBA, δεσπόζουν και προπονητές “Θρύλοι” που έχουν γράψει ιστορία με τα επιτεύγματα, και τις συμβουλες τους. Λαμπρά μυαλά και μεγάλοι νικητές που δεν σταμάτησαν να μοχθούν, διατηρώντας την “μεγαλύτερη μηχανή παραγωγής ταλέντων” στην Αμερική (NCAA) σε υψηλό επίπεδο. Δημιουργοί παικτών και χαρακτήρων…! Θρύλοι των πάγκων που άφησαν, και συνεχίζουν να αφήνουν βαριά κληρονομιά πίσω τους !

Wooden

1) Μάικ Σιζέφσκι (προπονητής Ντιούκ): “Αναπτύσεις μια ομάδα για να επιτύχεις ότι δεν μπορεί από μόνο του ένα άτομο να υλοποιήσει”
2) Τζίνο Αουριέμα (προπονητής γυναικών του Κονεκτικατ): “Oτιδήποτε κάνεις πρέπει να γίνεται με τετοιον τρόπο ώστε να μην υπάρχει καλύτερος. Αυτός είναι ο καθημερινός στόχος.”
3) Ντιν Σμιθ (προπονητής Νότιας Καρολίνας – “Δημιουργός” του Μάικλ Τζόρνταν): “Τι κάνεις με το λάθος: το αναγνωρίζεις, το παραδέχεσαι, μαθαίνεις από αυτό, το ξεχνάς.”
4) Τζον Γούντεν (προπονητής UCLA): “Μην παρατάς τα όνειρά σου, αλλίως θα σε παρατήσουν αυτά”
5) Τζον Καλιπάρι (προπονητής Κεντάκι): “Οι παίκτες που πετυχαίνουν τα νικητήρια καλάθια, είναι αυτοί που δεν φοβούνται ότι θα τα χάσουν”
6) Ρικ Πιτίνο (προπονητής Λούισβιλ): “H αποτυχία είναι θετικό. Είναι λίπασμα. Όσα έχω μάθει στην προπονητική μου καριέρα, τα έχω μάθει από τα λάθη που έκανα.”
7) Πατ Σάμιτ (προπονητής γυναικών Τένεσι): “Είναι δυσκολότερο να παραμείνεις στην κορυφή από το να ανέβεις σε αυτήν. Συνεχίζουμε να αναζητούμε νέους στόχους.”
8) Μπομπ Νάιτ (προπονητης Ιντιάνα): “Προκειμένου να επιτύχεις θετικά αποτελέσματα, πρεπεις να δουλεύεις για αυτά, όχι να ελπίζεις.”
9) Τομ Άιζο (προπονητής Μίσιγκαν Στέιτ): “Oι παίκτες αγωνίζονται, οι σκληροί παίκτες κερδίζουν”
10) Τζιμ Βαλβάνο (προπονητής Νόρθ Καρολάινα Στέιτ): “Ένας άνθρωπος δεν ολοκληρώνεται, μέχρι να γίνει κομμάτι ενός μεγαλύτερου πράγματος από τον ευατό του.”