Την Παρασκευή 9/9, ο Γιάο Μινγκ θα μπει στο Hall of Fame του ΝΒΑ, με τον πρώην συμπαίκτη του, Τρέισι ΜακΓκρέιντι να βρίσκει αφορμή για να τον αποθεώσει.

Ο Γιάο και ο «T-Mac» αποτέλεσαν ένα φοβερό δίδυμο, στους Ρόκετς, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχοντας διατηρήσει μέχρι και σήμερα εξαιρετικές σχέσεις. Έτσι ο ΜακΓκρέιντι δεν θα μπορούσε παρά να πει τα καλύτερα για τον παλαίμαχο Κινέζο σέντερ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Οι Κινέζοι δεν είδαν τον Μάικλ Τζόρνταν να παίζει, είδαν εμάς, είδαν τον Γιάο. Πρέπει να καταλάβετε ότι πριν από αυτόν, το μπάσκετ δεν ήταν δημοφιλές στην Κίνα. Είχα κάνει ταξίδια εκεί πριν μπει στο πρωτάθλημα και το μπάσκετ δεν ήταν στην κινέζικη κουλτούρα. Τώρα, υπάρχουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα, που παίζουν μπάσκετ εξαιτίας του Γιάο.

Αυτό το είδα, το ένιωσα. Αυτή ήταν η κληρονομιά του Γιάο. Έφερε το μπάσκετ του NBA στην Κίνα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που ήμουν μέρος αυτού του γεγονότος. Έμαθε στην Κίνα ποιος είναι ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι. Αυτή ήταν η επίδραση του Γιάο. Ήμουν άφωνος!»