Κάτι ήξερε ο κύριος της φωτογραφίας που έφτιαξε το πανό για να δείξει την πίστη του στον Μανού Τζινόμπιλι. Δικαιώθηκε στο πέμπτο παιχνίδι, όπου οι Σπερς επικράτησαν με 114-104 του Μαϊάμι και πλέον προηγούνται με 3-2 στους τελικούς του πρωταθλήματος και θέλουν μόλις μια νίκη για να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Αργεντίνος παίκτης του Σαν Αντόνιο ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με 24 πόντους και 10 ασίστ, αλλά και περίσσιο πάθος και διάθεση για τη νίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τόνι Πάρκερ που σημείωσε 26, ενώ ο τρίτος της “Big-3” του Σαν Αντόνιο, Τιμ Ντάνκαν είχε απολογισμό 17 πόντους και 12 ριμπάουντ. “Είναι πολύ μεγάλο μέρος του τι κάνουμε και πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Πάντα πιστεύουμε σε αυτόν. Ελπίζουμε να μας οδηγήσει σε μια ακόμα νίκη” είπε ο Ντάνκαν για τον Τζινόμπιλι.

Εκτός όμως, από αυτούς τους τρεις, εξαιρετική παρουσία είχε και ο Ντάνι Γκριν, ο οποίος έκανε νέο ρεκόρ τριπόντων σε τελικούς ΝΒΑ, πετυχαίνοντας έξι, τα οποία τον… οδήγησαν σε 24 πόντους συνολικά. Στην αντίπερα όχθη, ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Ντουέιν Ουέιντ σκόραραν από 25 πόντους, αλλά το πάθος του Τζινόμπιλι υπερίσχυσε.

Ήμουν θυμωμένος και απογοητευμένος. Ήμασταν στο 2-2 και θεωρούσα ότι δεν είχα βοηθήσει την ομάδα. Και αυτό ήταν το κίνητρό μου” δήλωνε μετά το ματς ο Αργεντίνος.

Τα πράγματα πλέον γίνονται δύσκολα για τους Χιτ, καθώς δεν είναι πολλές οι φορές που ομάδες ανέτρεψαν το 3-2 σε τελικούς και πήραν τίτλο. Τελευταία που το κατάφερε ήταν το 2010 οι Λέικερς που πήραν το πρωτάθλημα απέναντι στη Βοστόνη.