Ο Πάρης Μαραγκός, που αγωνίζεται στο American University, μίλησε για την πρεμιέρα της ομάδας του στο NCAA (13/11), τους προσωπικούς του στόχους. τις διαφορές μεταξύ αμερικανικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά και για το Γιάννη Αντετοκούνμπο τονίζοντας ότι γίνεται ιδαίτερος “ντόρος” γύρω από το όνομα του γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς..
 
Αναλυτικά τα όσα είπεο Πάρης Μαραγκός στο ΣΠΟΡ FM 94.6:
 
-Η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν πολύ καλή για εσένα.
 
«Αποφάσισα να φύγω από το Τζορτζ Ουάσιγκτον, καθώς δεν τα βρήκα με τον προπονητή εκεί. Έτσι ήρθα στο Αμέρικαν και φέτος, επιτέλους, θα ριχθώ στη μάχη. Θα ξεκινάω στη θέση «πέντε» και είμαι χαρούμενος για αυτό».
 
-Πολλοί λένε ότι έχεις βελτιωθεί αρκετά.
 
«Θέλω να πιστεύω πως έτσι είναι. Νιώθω καλά και ελπίζω να φανεί μέσα στη χρονιά».
 
-Πώς είναι η ζωή στην Αμερική; Ποιος ήταν ο λόγος που πήρες την απόφαση να φύγεις;
 
«Η ζωή είναι πολύ ωραία. Είναι πολύ διαφορετική από ό,τι στην Ελλάδα. Ήθελα να συνδυάσω και τις σπουδές μου και το μπάσκετ. Στην Ελλάδα στα 18 σου πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στον αθλητισμό ή τις σπουδές, έτσι όπως είναι με τις Πανελλήνιες. Μέχρι στιγμής έχει αποδώσει η επιλογή μου, καθώς και στο μπάσκετ εξελίσσομαι, αλλά και φέτος θα τελειώσω με ένα πολύ καλό πτυχίο».
 
-Υπάρχουν και άλλοι παίκτες ελληνικής καταγωγής εκεί στην Αμερική, όπως οι Ζακ Όγκαστ, Κώστας Μήτογλου και Ναζ Λονγκ. Πώς τους βλέπεις;
 
«Η αλήθεια είναι ότι δεν τους γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω ακούσει για αυτούς. Είναι σημαντικό για την εθνική ομάδα να υπάρχουν και παίκτες που μεγαλώνουν εδώ κι ελπίζω να βοηθήσουν στο μέλλον».
 
-Για την πρεμιέρα του κολεγιακού πρωταθλήματος απέναντι στο Ρόουντ Άιλαντ τι έχεις να πεις;
 
«Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι που έχουμε την Παρασκευή (13/11). Προετοιμαζόμαστε πολύ καλά κι έχουμε εντείνει τις προπονήσεις, ενώ παρακολουθούμε και αρκετά παιχνίδια τους, ώστε να είμαστε έτοιμοι».
 
-Ποιες είναι οι διαφορές του μπάσκετ σε Αμερική και Ευρώπη;
 
«Είναι πολύ γρήγορο το παιχνίδι εδώ σε σχέση με την Ευρώπη. Είναι πιο φίζικαλ, αλλά το μπάσκετ παντού είναι ένα, ανεξάρτητα από αυτές τις διαφορές. Βέβαια, στην περιοχή που αγωνίζομαι το μπάσκετ είναι πιο κοντά στο ευρωπαϊκό στιλ».
 
-Ακούς για τους άλλους Έλληνες που αγωνίζονται στο NBA;
 
«Συζητάνε πολύ για το Γιάννη (Αντετοκούνμπο), όλοι λένε ότι τα πάει πολύ καλά. Σίγουρα, ο Γιάννης φαινόταν από τις μικρές ηλικίες ότι θα έχει αυτή την εξέλιξη. Χαίρομαι πολύ για την πρόοδό του».
 
-Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι;
 
«Οι στόχοι μου είναι να έχω μια καλή χρονιά φέτος και σίγουρα θέλω να κυνηγήσω το να παίξω επαγγελματικά είτε εδώ είτε στην Ευρώπη».