Αν και πολλοί παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο Λεμπρον Τζέιμς, πήραν το μέρος του Γκρεκ Πόποβιτς στην απόφαση του ίδιου, να αφήσει τους τέσσερις καλύτερους παίκτες του εκτός αγώνα, με τους Μαϊάμι Χιτ, η αρμόδια επιτροπή του ΝΒΑ, αποφάσισε να τιμωρήσει τους Σαν Αντόνιο Σπερς με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 250.000 δολαρίων!

Ο Ντέιβιντ Στερν λίγες μέρες νωρίτερα είχε προαναγγείλει την τιμωρία των Σπερς, και την έκανε πράξη. Ο κομισάριος του ΝΒΑ, ανέφερε: “Η απόφαση πάρθηκε από τα στοιχεία που έχουμε γι’αυτήν την υπόθεση”, για να συνεχίσει:

“Οι Σπερς αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν, τους τέσσερις καλύτερούς τους παίκτες, στο παιχνίδι με το Μαϊάμι, αν και το παιχνίδι έγινε πολύ νωρίς στην σεζόν. Η ομάδα επίσης, το έκανε αυτό χωρίς να ενημερώσει τους Χιτ ή τα Μ.Μ.Ε ή ακόμη και το γραφείο του πρωταθλήματος.

Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, αποφάσισα ότι οι Σαν Αντόνιο Σπερς, έκαναν κακό τόσο στην διοργάνωση, όσο και στους οπαδούς που την παρακολουθούν”, κατέληξε ο ισχυρός άντρας. Η αποφάση αυτή, όπως είναι λογικό “σηκωσε” πολλές αντιδράσεις, με τον προπονητή των Μπόστον Σέλτικς, Ντοκ Ρίβερς μεταξύ άλλων να δηλώνει:

“Είναι μία σκληρή απόφαση. Σίγουρα καταλαβαίνω και το δίκιο της άλλης πλευράς, αλλά οι προπονητές πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το υλικό τους”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας νέος πόλεμος έχει ξεσπάσει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με τα επεισόδια αυτού του πολύκροτου σίριαλ, να αναμένονται πολλά.