Δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως με την έξαρση του κορονοϊού, οι αθλητικές δραστηριότητες δεν μπορούν να συνεχιστούν πουθενά. Έτσι και στο ΝΒΑ, υπάρχει αγωνιστική στασιμότητα προς το παρόν, μιας και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μια χώρα που συνεχίζεται να “πληγώνεται” από τον ιό καθημερινά και ραγδαία μάλιστα. 

Ο Κομισάριος του ΝΒΑ, Adam Silver μίλησε διεξοδικά στο Twitter μέσω ενός Live για τα θέματα που ταλανίζουν το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο ίδιος ο Silver τόνισε πως προέχει η υγεία όλων μας αρχικά και στη συνέχεια θα κοιτάξει για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Πλανητάρχη Donald Trump λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Αυτό που είπα στους συνεργάτες μου την τελευταία βδομάδα είναι πως θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι τουλάχιστον μέσα στον Απρίλιο δεν θα είμαστε σε θέση να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Δεν πιστεύω πως αυτό συνεπάγεται απόλυτα ότι την 1η Μαΐου, θα είμαστε σε αυτή τη θέση. Επίσης, δεν σημαίνει ότι εσωτερικά δεν εξετάζουμε μέσα από συζητήσεις με τους παίκτες και τις ομάδες τα διαφορετικά σενάρια για την επανέναρξη της σεζόν. Ειλικρινά όμως νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για οτιδήποτε, δεδομένου τι συμβαίνει τώρα, ακόμη και για να προβλέψουμε πού θα βρισκόμαστε σε μερικές εβδομάδες.

Η ουσία είναι ότι αυτήν την στιγμή ξέρω λιγότερα απ’ ότι τότε (όταν διέκοψε προσωρινά τη σεζόν μετά το θετικό δείγμα του Ρουντί Γκομπέρ) και νομίζ πως -ακούγοντας τους γιατρούς και τους ειδικούς που μας συμβουλεύουν- ο ιός πιθανότατα κινείται ταχύτερα απ’ ότι νομίζαμε τότε. Οπότε ίσως φτάσει στο ανώτατο σημείο νωρίτερα. Γι αυτό είναι άγνωστο για μένα πότε θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στα γήπεδα, αν αυτό σημαίνει στο τέλος της άνοιξης ή την αρχή του καλοκαιριού”.

Έπειτα πρόσθεσε:

“Η προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων. Από την άλλη όμως, με βάση αυτούς τους παράγοντες, πού θα βρισκόμαστε τον Μάιο; Θα υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να γίνουν αγώνες και -πέρα από την στέψη του πρωταθλητή- ποιος θα ήταν ο συμβολισμός της επιστροφής στην δράση; Νομίζω πως αυτό προσπαθούσε να μας πει ο Ντόναλντ Τραμπ στο conference call που είχαμε το Σάββατο. Δεν ήταν μια απλή ομιλία, αλλά μια υπενθύμιση τι σημαίνει ο αθλητισμός για τις ΗΠΑ, για την κουλτούρα μας”.

Τέλος, για να κλείσει αναφέρθηκε στο θέμα του νέου τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού που ετοιμάζει να παρέχει η Κυβέρνηση στο ΝΒΑ. Το τεστ αυτό θα έχει ακριβές αποτέλεσμα εντός δεκαπέντε λεπτών. Το γεγονός αυτό θα δώσει μεγάλη δύναμη στο ΝΒΑ και πολλές πιθανότητες για πιο σύντομη επανεκκίνησή του. 

Δείτε τη σχετική δημοσίευση: