Ακόμη και στις ιστορίες επιτυχίας υπάρχει αυτό το «what if?» που λατρεύουν οι Αμερικανοί. Κοινώς, το «τι θα γινόταν αν;». Αυτή την (ρητορική) απορία, πάντως, φρόντισαν να συντηρήσουν και οι Σακίλ Ο’Νιλ και Κόμπι Μπράιαντ, παρά το γεγονός ότι η η σχέση (στ)οργής τους οδήγησε τους Λέικερς σε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα ΝΒΑ, από το 2000 ως το 2002. Ο παλαίμαχος σέντερ και ο αρχηγός της ομάδας του Λ.Α. «χώρισαν» το 2004, με εκατέρωθεν κατηγορίες και μία βεντέτα που «γεννήθηκε» από μεταξύ τους επεισόδια, παρέμεινε στην επικαιρότητα από τις κατηγορίες περί βιασμού κατά του Κόμπι το 2003 και διακωμωδήθηκε μέχρι και από… ραπ τραγούδια του «Σακ»! Εσχάτως, πάντως, οι δύο παλιόφιλοι θέλουν να βγάλουν από αυτή την λέξη το «παλιό». Πρόσφατα υπήρξε ένα δημοσίευμα που αποκάλυπτε πως ο Ο’Νιλ, θέλησε κάποια στιγμή να… δολοφονήσει τον Μπράιαντ, όμως αμφότεροι εδώ και χρόνια επιχειρούν να «γεφυρώσουν» το μεταξύ τους χάσμα.

Αρχικά με τον Σακίλ, που… αποθέωσε τον Κόμπι και μάλιστα τον στήριξε και όταν τον κατηγορούσαν πως σουτάρει πολύ και τον έχει αποκαλέσει τον “κορυφαίο Λέικερ όλων των εποχών”! Ο Μπράιαντ έδωσε τον Οκτώβριο του 2013 και την δική του απάντηση σε όλα αυτά, αν και ο συμπαίκτης τους, Ρόμπερτ Χόρι, αποκάλυψε με τη σειρά του πως «οι δυο τους δεν είχαν ποτέ πραγματικό πρόβλημα μεταξύ τους και ο Φιλ Τζάκσον ήταν εκείνος που δημιούργησε όλη αυτή την κατάσταση!»… Οι «Σακ» και Κόμπι, πάντως, αποφάσισαν προ δύο ημερών να έρθουν ακόμη πιο κοντά, καθώς σε κοινή συνέντευξή τους σε podcast του Ο’Νιλ, δήλωσαν μετανιωμένοι για την κόντρα τους! Και μάλλον θα ήθελαν να παραμείνουν μαζί στο Λ.Α. και μετά το 2004, ώστε να κατακτήσουν περισσότερα δαχτυλίδια. Ο «Σακ» πήρε έναν τίτλο το 2006 στο πλάι του Ντουέιντ Ουέιντ στο Μαϊάμι, ενώ ο Κόμπι έφτασε στους Τελικούς του 2008, χάνοντας από τους Σέλτικς, όμως το 2009 επέστρεψε στην κορυφή κόντρα στο Ορλάντο και το 2010 πήρε την ρεβάνς από την Βοστόνη, φτάνοντας τους 5 τίτλους στη Λίγκα.

Αμφότεροι βλέπουν πια τα πράγματα με άλλο μάτι και ο Σακίλ πήρε πρώτος τον λόγο, λέγοντας ότι «ήταν πολλά πράγματα που ειπώθηκαν τότε πάνω στον εκνευρισμό της στιγμής και από τους δύο». Συμπληρώνοντας ότι «μπορώ να εγγυηθώ ότι έχω ξεχάσει τα περισσότερα από αυτά, διότι έπαψα να έχω τον ίδιο τρόπο σκέψης με τότε, όταν σκεφτόμουν ότι δεν είχε σημασία τι έλεγε ο κόσμος από την στιγμή που είχαμε κερδίσει τρία πρωταθλήματα και δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί κάποιος με την όποια κόντρα υπήρχε»… Ο Κόμπι έδωσε και τη δική του άποψη και παραδέχθηκε πως «το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα είναι ότι έπρεπε απλώς να έχω κλειστό το στόμα μου! Και σε κάποιες περιπτώσεις ήμουν και ανόητος!!! Δεν χρειάζεται να μεταφέρεις τέτοια πράγματα στον κόσμο. Τα κρατάς εσωτερικά. Το να συζητάμε μέσω Τύπου είναι κάτι που έπρεπε να είχαμε αποφύγει. Κι αυτό γιατί όλα όσα γινόντουσαν είχαν ως συνέπεια να δημιουργηθεί ένας ”τυφώνας” γύρω από την ομάδα, εξαιτίας όλων που συνέβαιναν μέσω του Τύπου ανάμεσα σε εμένα και τον Σακίλ. Κάτι που έφερε τεράστια πίεση στην ομάδα». Ο Κόμπι, συντήρησε μία άλλη κόντρα του, με τον Ντουάιτ Χάουαρντ, λέγοντας πως… “παίζοντας με τον Ντουάιτ, με έκανε να εκτιμήσω περισσότερο τον Σακίλ”!