Στην Ελλάδα βρήκε καταφύγιο ο Νικολά Μπατούμ μετά την ολοκλήρωση των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ήταν… επηρεασμένος από τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Ισπανία και το αντιαθλητικό του μαρκάρισμα πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο αφού “αισθάνομαι άσχημα γιατί αυτός δεν είναι ο πραγματικός μου εαυτός. Είμαι άνθρωπος και απλώς έχασα τον έλεγχο”.

Η χώρα μας, όμως, αποτέλεσε για τον Μπατούμ τον ιδανικό προορισμό προκειμένου να αφήσει πίσω του όσα συνέβησαν στο Λονδίνο, κάτι που, όμως, δεν ισχύει και για τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα τον τιμωρήσουν για τον τρόπο με τον οποίο χτύπησε τον “Λα Μπόμπα”.

“Μετά τον αποκλεισμό μας από την Ισπανία έφυγα από το Λονδίνο και πήγα στο σπίτι μου για να ξεκουραστώ. Είδα την οικογένειά μου και μετά έκανα διακοπές στην Ελλάδα για δέκα μέρες για να αδειάσω το κεφάλι μου απ όσα είχαν γίνει.

Λυπάμαι για το πρόσωπο που παρουσίασα. Έκανα κακό στον εαυτό μου, το άθλημα, τη Γαλλία, σε όλους. Αισθάνομαι άσχημα γιατί αυτός δεν είναι ο πραγματικός μου εαυτός. Είμαι άνθρωπος και απλώς έχασα τον έλεγχο”, δήλωσε αρχικά ο Νικολά Μπατούμ για να καταλήξει λέγοντας: “Αν η FIBA ή η ΔΟΕ θέλουν να με τιμωρήσουν για μερικά ματς ή να μου επιβάλουν πρόστιμο, θα το αποδεχθώ. Δεν μπορώ να πω τίποτα”.