Το Μαϊάμι επικράτησε με 114-96 της Ιντιάνα και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της περιφέρειας, με τον Έρικ Σποέλστρα να κάνει αλλαγές στο “στήσιμο” της ομάδας και να… ταράζει τους αντιπάλους που δεν ήταν έτοιμοι για αλλαγές.

Ο ρόλος του ΛεΜπρον Τζέιμς μετατράπηκε, ο σταρ των Χιτ πήγε πιο κοντά στη ρακέτα, ο Ντουέιν Ουέιντ σκόραρε και η ομάδα τους πήρε τη δεύτερη νίκη. Ο Ουέιντ τελείωσε το ματς με 18 πόντους, 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ, την ώρα που ο Κρις Μπος προσέθετε 15 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιμς παρότι άλλαξε ρόλο κατάφερε να σημειώσει 22 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πώς και οι πέντε βασικοί των Χιτ τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην αντίπερα όχθη, Ντέιβιντ Ουέστ (21π., 10ριμπ.), Ρόι Χίμπερτ (20π., 17ριμπ.) και Τζορτζ Χιλ (19π.) ανέλαβαν το σκοράρισμα όμως δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις για να κάνουν το επόμενο βήμα.

“Ο Τζέιμς έκανε καλή δουλειά και νομίζω ότι θα έπρεπε να βοηθήσουμε περισσότερο τον Πολ. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να τον σταματήσουμε” είπε μετά το ματς ο Χίμπερτ.