Ο Λίλαρντ έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Θάντερ, πέτυχε πενήντα πόντους και ευστόχησε στο buzzer beater που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Παρ’ όλα αυτά, ένας ακόμα παίκτης των Μπλέιζερς που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Καντέρ. Ο Τούρκος ψηλός έκανε νταμπλ νταμπλ καθώς πέτυχε 13 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο σέντερ των Μπλέιζερς αγωνίστηκε από την πρώτη περίοδο με εξάρθρωση ώμου. Ο Καντέρ εμφανίστηκε πιο πεισμωμένος από ποτέ, είχε μεγάλη θέληση να συνεχίσει στο παιχνίδι και τα κατάφερε. Στο ημίχρονο του παιχνιδιού του χορηγήθηκε ένεση και έτσι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Καντέρ επιδίωξε να αποδείξει την αξία του σε όλους όσους τον αμφισβήτησαν την φετινή σεζόν και χάριν στην απόδοση του δεν άφησε περιθώρια κριτικής.

Ο αριστερός του ώμος είχε βγει, αλλά εκείνος συνέχισε και κάλυψε επάξια το κενό του τραυματία Νούρκιτς. Η πικρία που ένιωσε όλο το προηγούμενο διάστημα φάνηκε στις δηλώσεις του. “Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους Νικς που με αποδέσμευσαν. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί εάν δεν με είχαν αποδεσμεύσει, οπότε θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρο τον οργανισμό των Νικς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που δεν με προτίμησαν. Προσπάθησα πραγματικά να υπογράψω σε πολλές ομάδες, οι οποίες απλά δεν ενδιαφέρθηκαν” είπε ο παίκτης των Μπλέιζερς στη Συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής της ομάδας του Πόρτλαντ, Τέρι Σκοτς παραδέχτηκε την αυτοθυσία του Καντέρ και τόνισε: “Ακόμα και με τον πόνο που είχε συνέχιζε να ποστάρει. Παίξαμε μέσω του Καντέρ για λίγο στην τέταρτη περίοδο. Πήρε μερικά μεγάλα ριμπάουντ, αλλά νομίζω η σκληράδα που έδειξε είναι γνώρισμα της ομάδας μας, το γεγονός ότι όλοι κάνουν οτιδήποτε γίνεται για να φτάσουμε στη νίκη”.

Ο Καντέρ εμφανίστηκε με δεμένο το χέρι του μετά τη νίκη πρόκριση των Μπλέιζερς και εξήγησε το πως τραυματίστηκε: