Το Σαν Αντόνιο χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Χιούστον, σε ένα ματς που ο Τόνι Πάρκερ είχε αρκετούς λόγους να είναι χαρούμενος. Το Ντάλας επικράτησε του Σακραμέντο σημειώνοντας την 17η νίκη επί των Κινγκς στην έδρα του, ενώ το Μαϊάμι είχε θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στην Ατλάντα.

Τα αποτελέσματα:
Ντιτρόιτ – Φιλαντέλφεια 97-104
Γκόλντεν Στέιτ – Σάρλοτ 104-96
Ατλάντα – Μαϊάμι 92-101
Σαν Αντόνιο – Χιούστον 134-126 (120-120κ.α.)
Σακραμέντο – Ντάλας 96-119
Τορόντο – Πόρτλαντ 74-92

Διπλή χαρά για Πάρκερ

Ο Τόνι Πάρκερ εκτός του ότι είδε τους Σπερς να κερδίζουν το Χιούστον (134-126), είχε έναν ακόμα λόγο να χαίρεται αφού σημείωσε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του. Ο σταρ των Σαν Αντόνιο τελείωσε το ματς έχοντας απολογισμό 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ. “Σκεφτόμουν πως αν χάναμε κανείς δεν θα νοιαζόταν για το τριπλ νταμπλ. Τώρα που κερδίσαμε όλα είναι καλύτερα, αφού στο τέλος της ημέρας όλοι νοιάζονται για τη νίκη” είπε χαμογελώντας ο Πάρκερ μετά το ματς.

Συνοδηγός του Πάρκερ στη νίκη ήταν ο Γκάρι Νιλ που σημείωσε ρεκόρ πόντων στην καριέρα του, πετυχαίνοντας 29, ενώ ρεκόρ σημειώθηκε και στην αντίπερα όχθη, καθώς ο Τζέρεμι Λιν πέτυχε 38 πόντους κάτι που κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ασίκ είχε ρεκόρ πόντων σημειώνοντας 21 ενώ 20 πέτυχε και ο Πάρσον για το Χιούστον.

Ο Γκάρι ήταν απίστευτος. Πέτυχε μερικά μεγάλα σουτ για μας. Ήταν αυτός που μας κράτησε στο παιχνίδι ευστοχώντας σε τρίποντα στα κρίσιμα σημεία, του τέταρτου 12λεπτου και της παράτασης” είπε ο Πάρκερ για τον συμπαίκτη του.

Του έχει πάρει τον αέρα

Το Ντάλας δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στο Σακραμέντο (96-119), με τον Ο Τζέι Μάγιο να σημειώνει 19 πόντους και να οδηγεί τους Μάβερικς στο επιμέρους 31-3 που έδωσε και στην ομάδα του το προβάδισμα. “Παίζουμε καλό μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά” είπε ο Μέγιο μετά το ματς.

Ο Κρις Κέιμαν αγωνίστηκε με πρόβλημα στον αστράγαλο, σημείωσε 16 από τους 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και ο αντικαταστάτης του στο δεύτερο μέρος Ντάρεν Κόλισον πρόσθεσε άλλους 15.

Το ματς “σημαδεύτηκε” και από μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς στην ανάπαυλα του αγώνα, ο Ντιρκ Νοβίτσκι παρέλαβε το Naismith Legacy Award, το οποίο δίνεται σε προπονητές και παίκτες που έχουν προσφέρει στο άθλημα και ο Γερμανός σέντερ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος που το κατακτά.

Άνετα το Μαϊάμι

Με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να κάνει ένα ακόμα καλό παιχνίδι και με συνοδηγό τον Ντουέιν Ουέιντ το Μαϊάμι έφτασε στη νίκη επί της Ατλάντα με 101-92. Ο Τζέιμς σημείωσε 27 πόντους (είχε και 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ) και ο Ουέιντ πρόσθεσε άλλους 26, οδηγώντας τους Χιτ στο θετικό σερί 10-1 εντός της έδρας τους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζος Σμιθ σημείωσε 22 πόντους και ο Αλ Χόρφορντ πρόσθεσε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους, που μετράει 2/2 ήττες απέναντι στο Μαϊάμι φέτος.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο ως το τρίτο 12λεπτο, αλλά εκεί πήραν μπροστά οι Τζέιμς και Ουέιντ και “καθάρισαν” το παιχνίδι δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα τους, το οποίο και διατήρησε ως το τέλος της αναμέτρησης.