Δεν έχουν την εμπειρία των Πάρκερ, Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, δεν έχουν το… όνομα του Τζέιμς, αλλά είχαν τη φρεσκάδα και το… τσαγανό που απαιτούνταν για να κερδίσουν οι Σπερς και να πάρουν προβάδισμα στους τελικούς με 2-1. Ο Ντάνι Γκριν και ο Γκάρι Νιλ, οδήγησαν το Σαν Αντόνιο στη νίκη με 113-77 επί του Μαϊάμι και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ντάνκαν “μας έδωσαν ανάσα όταν τη χρειαζόμασταν”.

Οι δύο παίκτες ήταν τα βασικά “όπλα” των Σπερς στην τρίτη μεγαλύτερη νίκη σε τελικούς πρωταθλήματος. Ο Γκριν τελείωσε το ματς με 27 πόντους (7/9 τρίποντα) και ο Νιλ είχε απολογισμό 24 πόντους με 6/10 τρίποντα, σημειώνοντας και οι δύο 13 από τα 16 συνολικά τρίποντα των νικητών. Σημαντική βοήθεια προσέφερε και ο Τιμ Ντάνκαν που πέτυχε 12 πόντους και μοίρασε 14 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΛεΜπρον Τζέιμς περιορίστηκε στους 15 πόντους και 11 ριμπάουντ με τον Κάουι Λέοναρντ να τον “αναγκάζει” με την άμυνά του να αστοχεί στα 11 από τα 13 σουτ στην αρχή του αγώνα. “Ειλικρινά πρέπει να παίξω καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω τέτοια εμφάνιση και να περιμένω να κερδίσω” είπε μετά το ματς ο σταρ του Μαϊάμι.