Το Μαϊάμι κατέκτησε τον τίτλο της Ανατολής μετά τη νίκη του με 99-76 επί της Ιντιάνα στον έβδομο τελικό και πλέον αρχίζει προετοιμασία για να κάνει το repeat. Οι Χιτ θα κληθούν να υπερασπιστούν το… στέμμα τους κόντρα στο Σαν Αντόνιο.

Οι παίκτες του Σποέλστρα παρουσιάστηκαν στο έβδομο ματς ως πρωταθλητές και “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη, χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς τελείωσε το ματς με 32 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ ισοφάρισε το ρεκόρ του σε αγώνα πλέι οφ σημειώνοντας 21 πόντους.

“Τίποτα δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Το ότι είμαστε εδώ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, και πάμε στον τελικό είναι κάτι απίστευτο. Απλά είμαι χαρούμενος που το ζω” είπε ο Ντουέιν Ουέιντ.

Το Μαϊάμι πέτυχε την 78η νίκη του στη φετινή σεζόν, με τον Κρις Μπος να… αποθεώνει την ομάδα του: “Είναι υπέροχο να είσαι με αυτή την ομάδα, με αυτούς τους υπέροχους συμπαίκτες και έχουμε την ευκαιρία να παραμείνουμε εκεί που είμαστε. Στη θέση του πρωταθλητή” είπε χαρακτηριστικά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ρόι Χίμπερτ σημείωσε 18 πόντους, ο Ντέιβιντ Ουέστ πρόσθεσε 14 και ο Τζόρτζ Χιλ άλλους 13 αλλά η… ψυχή του πρωταθλητή δεν άφησε περιθώρια στους Πέισερς.