«Φωτιά» έβαλε στον κόσμο του ΝΒΑ ο Sean Highkin του Bleacher Report το απόγευμα της Δευτέρας (10/1), με τον έμπειρο δημοσιογράφο να αναφέρει εν ολίγοις πως είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί ξανά τη φετινή σεζόν ο Damian Lillard!

Συγκεκριμένα, ο άσος των Portland Trail Blazers, που έχει χάσει πλήθος παιχνιδιών τις τελευταίες εβδομάδες αφού υποφέρει από τενοντίτιδα στην περιοχή των κοιλιακών του, δεν θα ακολουθήσει την αποστολή της αρμάδας του Oregon σε Denver, Washington, Orlando, Miami, Βοστόνη και Toronto, προκειμένου να προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος στο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Ποια είναι η λύση αυτή;
Η επέμβαση και μια μακρά ανάρρωση μακριά από τα παρκέ προκειμένου να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο 100% των δυνατοτήτων του!

Ταυτόχρονα, η τραγική χρονιά των φετινών Blazers, οι οποίοι μετρούν μόλις 15 νίκες σε 39 ματς φέτος (39% επιτυχίας) και βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης, αφήνει ένα τεράστιο χρονικό περιθώριο νηνεμίας στον Dame Dolla, που δεν θα έχει ζωηρή την άυλη απαίτηση να επιστρέψει ταχύτατα από το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί.
Έτσι, θα έχει από την επόμενη σεζόν τη δυνατότητα να είναι ξανά ο εαυτός του έπειτα από μια μάλλον μέτρια χρονιά για το επίπεδό του (24 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ/ 40%, 32%, 88%).

Υπενθυμίζουμε πως παρά τις φήμες αποχώρησής του, ο Lillard δεσμεύεται με 42.5, 45.6 και 48.8 (player option) εκατομμύρια ετησίως μέχρι και το τέλος του 2025 -με το Portland να έχει τη… μπάλα στα χέρια του μέχρι τότε.