Ο Κόμπι Μπράιαντ θα ταξιδέψει μέσα στις επόμενες ημέρες στη Γερμανία, ώστε να υποβληθεί σε μία μικροεπέμβαση στο γόνατο για να αγωνιστεί χωρίς προβλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και την επόμενη σεζόν. Ο Μπράιαντ είχε κάνει κάτι αντίστοιχο και πέρυσι όταν και πάλι είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει και πάλι τις ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια έκανε τη σωστή κίνηση αφού έβγαλε τη σεζόν χωρίς προβλήματα. Αυτή τη νέα θεραπεία που έμαθε θα κάνει και φέτος για να μην πονάει σε αυτό το σημείο. Μέσα στις επόμενες μέρες θα μεταβεί στη Γερμανία, οι γιατροί θα του πάρουν αίμα, το οποίο θα επιστρέψει στο δεξί του γόνατο μετά από μια συγκεκριμένη επεξεργασία.

Αυτό θα αναγκάσει τον σταρ των Λέικερς να είναι σε απόλυτη ακινησία για μία εβδομάδα. Στη συνέχεια θα αναρρώσει για να είναι απόλυτος στο training camp της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου. Στην ίδια επέμβαση θα υποβληθεί και ο συμπαίκτης του Άντριου Μπάινουμ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμούς στα γόνατα. Ο Κόμπι φέτος έκανε την πιο παραγωγική σεζόν του μετά το 2007-2008, αφού είχε 27.9 πόντους ανά παιχνίδι.