Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ μπορεί να ξεκίνησε και πάλι και να τελείωσε κανονικά, αλλά παρόλα αυτά ο κορονοϊός του προκάλεσε μια τεράστια οικονομική τρύπα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «The Athletic» το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη υπέστη ζημιά 694 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Covid-19!

To ρεπορτάζ του αμερικανικού σάιτ βασίζεται σε στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας με έδρα το Σικάγο, «Team Marketing Report».

Η TMR υπολόγισε ότι το ΝΒΑ «μπήκε μέσα» 694 εκατ. δολάρια από τα 258 ματς της σεζόν που αναβλήθηκαν.

Βέβαια, αν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί εκεί η ζημιά θα ήταν μυθική, καθώς σενάρια ανέφεραν ότι μπορεί να έφτανε κοντά στο 1,5 με 2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τις τρύπες στα ταμεία προκάλεσαν περισσότερο τα έσοδα από τα εισιτήρια και τα έσοδα από τα λεφτά που θα έπεφταν στα γήπεδα από τις διαφημίσεις, τα προϊόντα που θα αγοράζονταν εκεί κλπ.

Πρωταθλητές και στην «χασούρα» οι Lakers

Την μεγαλύτερη ζημιά την υπέστησαν οι πρωταθλητές Lakers, που ήταν πρωταθλητές και στην «χασούρα», καθώς έχασαν 52,7 εκατομμύρια δολάρια από τον κορονοϊό.

Την πρώτη 5άδα των ομάδων που υπέστησαν τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες συμπληρώνουν οι Knicks με 45 εκατ., οι Warriors με 42,5 εκατ., οι Rockets με 35 εκατ. και οι Celtics με 31,5 εκατομμύρια δολάρια.

Τις μικρότερες ζημιές τις υπέστησαν οι Grizzlies με 10,4 εκατ., οι Hornets και οι Timberwolves με 11 εκατομμύρια η κάθε μια, οι Cavaliers με 11,7 εκατ. και οι Suns με 11, 8 εκατ.