Ο Michael Jordan έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πόσο καλός επιχειρηματίας είναι -πέρα από κορυφαίος αθλητής. Ο “M.J.” το κάνει πλέον και στο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς στο προσεχές μέλλον θα γίνει συνιδιοκτήτης ομάδας NASCAR!

Όπως ανακοίνωσε ο Denny Hamlin, οδηγός αγώνων NASCAR, συμφώνησε με τον Jordan να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν μία ομάδα μέσα στο 2021 γύρω από τον Bubba Wallace, τον μοναδικό αφροαμερικανό οδηγό στο κορυφαίο επίπεδο.

Ιστορικά, το NASCAR είχε πρόβλημα με την ποικιλομορφία, παρότι υπήρξαν αρκετοί μαύροι ιδιοκτήτες”, έγραψε ο Jordan στη σχετική ανακοίνωση. “Ο συγχρονισμός έμοιαζε τέλειος, καθώς το NASCAR εξελίσσεται και αγκαλιάζει όλο και περισσότερο την κοινωνική αλλαγή. Εκτός από την πρόσφατη δέσμευση και τις δωρεές που έχω κάνει για την καταπολέμηση του συστηματικού ρατσισμού, το βλέπω αυτό ως μία ευκαιρία να εκπαιδεύσω ένα νέο κοινό και να ανοίξω περισσότερες ευκαιρίες για τους μαύρους σε αγώνες”.

Η ενασχόλησή του με το NASCAR δεν είναι βεβαίως η μόνη κίνηση που έχει κάνει ο Jordan τα τελευταία χρόνια σε επιχειρηματικό επίπεδο. Ο θρύλος του ΝΒΑ είναι από το 2010 ο ιδιοκτήτης των Charlotte Hornets, έχει στην κατοχή του αλυσίδα εστιατορίων και το 10% των μετοχών στη Jordan Brand.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ ο Jordan έβγαλε λιγότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ως αθλητής του ΝΒΑ (93,3 για την ακρίβεια), τα κέρδη του είναι πολλαπλάσια από την ημέρα που αποσύρθηκε. Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του Forbes, τα ετήσια έσοδά του ανέρχονται στο 1,6 δις δολάρια, αριθμός που τον καθιστά στον πλουσιότερο πρώην αθλητή.

Δείτε την ανάρτηση του Denny Hamlin: