Τι και αν παίζει στο ΝΒΑ, τι και αν αποτελεί ένα άκρως βασικό γρανάζι των Cleveland Cavaliers -της ίσως μεγαλύτερης έκπληξης αυτή τη χρονική στιγμή στην ανατολική περιφέρεια- η… μαμά πατρίδα καλεί τον Lauri Markkanen να καταταγεί στο στρατό!

Συγκεκριμένα, στη Φινλανδία υπάρχει μια ειδική κατηγορία για τους επαγγελματίες αθλητές της χώρας, το «Αθλητικό Σχολείο Αμύνης», το οποίο συμπεριέλαβε τον ικανό forward σε μια λίστα με 98 συνολικά υποψηφίους για να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία σύντομα -και συγκεκριμένα αρχής γενομένης της 11ης Απριλίου (διάρκεια 115 ημέρες).
Γενικότερα, ο νόμος της χώρας της Σκανδιναβίας δηλώνει πως μέχρι και τα 28 έτη ένας άνδρας οφείλει να έχει καταταγεί και να ολοκληρώσει τη θητεία του σε κάποια μονάδα ανά την επικράτεια, με τον 24χρονο άσο του οργανισμού από το Ohiο να μη μοιάζει ικανός να τη… γλυτώσει!

Φέτος, σε 16 ματς, μετράει 15 πόντους, 6 ριμπάουντ αλλά και 2 συνολικά κλεψίματα και τάπες σε 32 αγωνιστικά λεπτά ανά βραδιά -όντας μια ηχηρή μονάδα των υψηλότατων σχημάτων του coach Bickerstaff, που μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 8η θέση της Ανατολής αριθμώντας 13 νίκες σε 25 παιχνίδια (52% επιτυχία).