Ο LeBron James είναι ένας από τους πιο ευαισθητοποιημένους κοινωνικά αθλητές του ΝΒΑ, με τον σταρ των Los Angeles Lakers να μη διστάζει πολλάκις να εκφράζει δημόσια -μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media- την άποψή του για σοβαρά ζητήματα, όπως οι δολοφονίες των Αφροαμερικανών από τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.

Με αφορμή λοιπόν, τις πρόσφατες δηλώσεις του «Βασιλιά» για τη δολοφονία του 16χρονου Ma’Khia Bryant από αστυνομικά πυρά -που εν ολίγοις συμπεριλαμβάνονται γύρω από το «οι μαύροι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας της αστυνομίας»– υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από πολίτες και επιχειρηματίας των ΗΠΑ που δεν ταυτίζονται τόσο με τις ευγενείς αρετές –όπως ο Donald Trump που κατηγορούν τον LeBron και τους παίκτες του ΝΒΑ για τα μειωμένα νούμερα τηλεθέασης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ένας ιδιοκτήτης μπαρ, ο Jay Linneman, στο Delhi Township του Cincinnati, αποφάσισε να μην προβάλει στο μαγαζί του τους τηλεοπτικούς αγώνες όπου θα πρωταγωνιστεί ο LeBron James, ως αντίδραση στις κινήσεις του.

«Αν θέλετε να δείτε αγώνες του LeBron, τότε μην έρθετε στο μαγαζί μου» έγραψε στο Facebook του ο ιδιοκτήτης, ενώ συνέχισε:

«Δεν θα προβάλλουμε παιχνίδια μέχρι ο LeBron να αποβληθεί από το ΝΒΑ».