Το βράδυ της Τρίτης (29/10) ο ΛεΜπρον Τζέιμς θα γνωρίσει την απόλυτη αποθέωση στο Μαϊάμι, όπου οι Χιτ φιλοξενούν τους Μπουλς στην πρεμιέρα της σεζόν και πριν την αυλαία θα παραλάβουν τα δαχτυλίδια του τίτλου που κατέκτησαν τον Ιούνιο. Την επομένη, ωστόσο, ο μεγάλος σταρ των πρωταθλητών, συνηθισμένος πια στο να δέχεται τιμές, ετοιμάζεται να τις αποδώσει σε έναν αστέρα που έχει «δύσει» μπασκετικά εδώ και χρόνια, όμως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα (αμφιλεγόμενα μεν, αλλά) είδωλα του ΝΒΑ.

Ο Άλεν Άιβερσον θα ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση την Τετάρτη (30/10), πριν το τζαμπλ-μπολ της αναμέτρησης των αγαπημένων του Σίξερς με τους Χιτ και ο ΛεΜπρον τόνισε ότι «αν το δούμε από άποψη μεγέθους, ύψους και βάρους, ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ»! Συνεχίζοντας τους επαίνους που ξεκίνησε για τον «A.I.» στην συνέντευξή του στο περιοδικού του ESPN, λέγοντας ότι παρακολουθεί κασέτες του Άιβερσον και εξηγώντας πως «από εκείνον δεν παίρνω κινήσεις, αλλά την θέλησή του».

Ο Τζέιμς συμπλήρωσε πως «ο Άλεν ήταν ένας αληθινός μαχητής, γιατί ήταν πόσο; Περίπου 75-80 κιλά; Είχε ύψος 1,85μ. και έπαιζε σαν να ήταν 2,03μ.! Ήταν από τους κορυφαίους στο να τελειώνει φάσεις. Ποτέ δεν μπορούσες να αμφισβητήσεις την καρδιά του… Ποτέ! Τα έδινε όλα και ήταν ο 2ος αγαπημένος μου παίκτης όταν ήμουν παιδί, μετά τον Τζόρνταν». Καταλήγοντας πως «η Φιλαντέλφια είναι το σπίτι του Άλεν και πάντα θα είναι. Είμαι χαρούμενος που θα τον δω και θα είναι πάντα ένας από τους καλύτερους της Λίγκας».

Στο μεταξύ, ο ΛεΜπρον, που φήμες του περασμένου Ιουλίου τον ήθελαν να αποχωρεί από την Εθνική των Η.Π.Α., παραδέχθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ πως σκέφτεται τελικά να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016. «Δεν έχω δεσμευτεί ακόμη, αλλά ελπίζω να είμαι εκεί. Θέλω μόνο να δω αν θα είμαι αρκετά υγιής και στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού μου», σχολίασε ο Τζέιμς, που δεν θα έλεγε όχι σε ένα τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο (μετά το Πεκίνο το 2008 και το Λονδίνο πέρυσι), ενώ έχει κι ένα χάλκινο από τους Αγώνες της Αθήνας, το 2004.