Μια νέα ευκαιρία θα έχει ο Χασίμ Θαμπίτ για να δείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου αφού συμφώνησε με τους Θάντερ για συμβόλαιο δύο χρόνων.Ο ύψους 2.21 μέτρα σέντερ πέρασε χωρίς επιτυχία από τους Γκρίζλις, Ρόκετς και Μπλέιζερς. Όλες αυτές οι ομάδες προσπάθησαν να μετατρέψουν το θηριώδη σέντερ σε παίκτη επιπέδου ΝΒΑ χωρίς επιτυχία όμως.

Οι Θάντερ δίνουν μία νέα ευκαιρία στον Θαμπίτ να σώσει την καριέρα του και όπως έγινε γνωστό ο απόφοιτος του κολεγίου Κονέκτικατ υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων με τους φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ, χωρίς όμως να γίνονται γνωστοί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας.

΄Οπως όλα δείχνουν με την έλευση του Θαμπίτ θα αποχωρήσει από τους Θάντερ ο Ναζρ Μοχάμεντ, ο οποίος ήταν ο αναπληρωματικός σέντερ της ομάδας τις τελευταίες δύο σεζόν. Ο Θαμπίτ επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του ντραφτ του 2009 από τους Γκρίζλις πάνω από παίκτες όπως ο Στέφεν Κάρι, ο Τάζ Γκίμπσον, ο Τζέιμς Χάρντεν, ο Ρίκι Ρούμπιο και ο Ταϊρέκ Έβανς. Ο Θαμπίτ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί συνολικά σε 135 παιχνίδια και έχει μέσους όρους καριέρας 2.2 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 0.9 κοψίματα.