Όλα τα είχαν οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς, η αναζήτηση νέου προπονητή τούς έλειπε. Κι αυτό γιατί ο Ρικ Έιντελμαν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον πάγκο των “Λύκων” στο φινάλε της σεζόν για προσωπικούς λόγους. Η μέτρια (έως κακή) πορεία που κάνει φέτος η Μινεσότα δεν έχει κλονίσει στο ελάχιστον την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας προς το πρόσωπο του έμπειρου προπονητή.

Ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, όμως, ενδέχεται να οδηγήσει τις δύο πλευρές σε “διαζύγιο”. Αιτία αποτελούν οι επιληπτικές κρίσεις της συζύγου του Ρικ Έιντελμαν, οι οποίες δεν λένε να σταματήσουν.

Κι αν η απουσία του από έντεκα (11) παιχνίδια των Μινεσότα Τίμπεργουλβς τον Ιανουάριο εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί ενδεικτικό της κατάστασης, τότε η αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία των “Λύκων” το προσεχές καλοκαίρι φαντάζει κάτι παραπάνω από πιθανή.

“Υπήρχαν κάποιες φορές που δυσκολεύτηκα να αποφασίσω αν πρέπει να γυρίσω πίσω (σ.σ.: στην ομάδα). Πιστεύω ότι θα έχω τον χρόνο να το σκεφτώ καλύτερα καθώς εξελίσσεται η σεζόν. Θα καθίσω με την γυναίκα και την οικογένειά μου να συζητήσουμε τα πάντα και να αποφασίσουμε από κοινού τι πρόκειται να γίνει. Το βασικότερο όλων είναι η υγεία της γυναίκας μου“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρικ Έιντελμαν όταν κλήθηκε να μιλήσει για το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.