Η απόφαση του Ντουάιτ Χάουαρντ να στραφεί στον… «Batman», ώστε να μην τον κριτικάρει ο Σακίλ για τα «πνευματικά δικαιώματα» του παρωνυμίου «Superman», δεν άλλαξε τη στάση του τελευταίου στα σχόλιά του για τις μπασκετικές και πνευματικές ικανότητες του νέου σταρ των Ρόκετς… Οι δυο τους έχουν μία κόντρα που κρατά για περισσότερο από έναν χρόνο, με τον Χάουαρντ να απαντά και τον «Σακ» να τον χαρακτηρίζει χειρότερο από τον ΝτιΑντρε Τζόρνταν!

Κατά την ανακοίνωση της απόφαση του «D-12» να αφήσει τους Λέικερς για το Χιούστον, ο Ο’Νιλ είχε συμπεράνει ότι ο Χάουαρντ «πήρε μία εύκολη απόφαση», λέγοντας ουσιαστικά πως είναι ευθυνόφοβος και δεν αντέχει την πίεση του Λ.Α.. Κάτι που επανέλαβε και αυτό το Σαββατοκύριακο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «USA Today». Ο Σακίλ τόνισε ότι «οι Ρόκετς θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι φέτος, αλλά δεν τους βλέπω να κερδίζουν με σωστό τρόπο. Ακόμη κι αν ο Χάρντεν παίξει εκπληκτικά, ο Χάουαρντ είναι στον 9ο ή 10ο χρόνο της καριέρας του στο ΝΒΑ και είναι ακριβώς ο ίδιος παίκτης… Μπορεί να γίνει καλύτερος δουλεύοντας με τον Χακίμ Ολάζουον; Μπορεί να περάσει σε άλλο επίπεδο; Δεν είμαι σίγουρος. Θα δούμε, αλλά δεν νομίζω…».

Παράλληλα, ο «Σακ» έδειξε πως έχει ξεχάσει πλέον για τα καλά την παλιά βεντέτα του με τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον οποίο κατέκτησαν μαζί το three-peat από το 2000 ως το 2002, αλλά «χώρισαν» σαν άσπονδοι φίλοι το 2004. Θέμα για το οποίο μίλησε και πρόσφατα ο Μπράιαντ, σε συνέντευξή του στο «Sports Illustrated». Ο Σακίλ, που παλιότερα αποκάλεσε τον Κόμπι «τον κορυφαίο Λέικερ όλων των εποχών»(!), συνδύασε τον θαυμασμό του για τον σταρ του Λ.Α. με τον… χλευασμό του για τον Χάουαρντ και τις περσινές προστριβές τους, εξηγώντας ότι «δεν μπορούν όλοι να αντέξουν την πίεση στους Λέικερς. Δεν μπορείς συχνά να τα καταφέρεις και μόνος σου. Παίζεις στο πλάι του “Black Mamba” (σ.σ.: Κόμπι Μπράιαντ) και δεν αυτό δεν το κάνει πιο εύκολο. Είτε θα είσαι με τον Κόμπι και θα γίνει ευκολότερο είτε θα γίνει με τον ΛεΜπρον, του Ντουράντ και τον Ρόουζ. Είσαι με τον Νο1 τύπο… Δεν ξέρω τον Ντουάιτ προσωπικά, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την πίεση».