Πριν δημιουργήσουν την ομάδα του περσινού τίτλου, οι Ουόριορς επιχείρησαν να προσθέσουν έναν μεγάλο σταρ στο πλάι του Στεφ Κάρι. Το 2012, όμως, οι Λέικερς αρνήθηκαν ένα sign-and-trade για τον Ντουάιτ Χάουαρντ, αντί των Κλέι Τόμπσον και Χάρισον Μπαρνς, ενώ ένα χρόνο μετά οι ίδιοι δεν δέχθηκαν να προσφέρουν τον πρώτο, όταν η Μινεσότα πρόσφερε τον Κέβιν Λαβ! Ο περσινός θρίαμβος και η εκπληκτική φετινή πορεία δείχνει πως… «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», όμως φαίνεται πως αυτό μπορεί να αλλάξει για «τα μάτια», για την ακρίβεια τα χέρια του Κέβιν Ντουράντ! Οι πρωταθλητές άφησαν από πέρσι να εννοηθεί ότι θα «κυνηγήσουν» το καλοκαίρι του 2016 τον τότε free-agent από τους Θάντερ «KD-35» και η φημολογία συνεχίζεται…

Μετά τα μέσα Νοεμβρίου, όταν πολλά δίκτυα ανέλυσαν το πώς ο Ντουράντ «χωρά» στο σάλαρι-καπ των πρωταθλητών, ο δημοσιογράφος Κρις Μπρουσάρντ το ξεστόμισε και στην εκπομπή «Sports Center» της Δευτέρας (28/12)! Λέγοντας πως «ο κόσμος θα πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να καταλάβει πως με την άνοδο του σάλαρι-καπ στα 90εκατ., οι περισσότερες ομάδες θα έχουν διαθέσιμα χρήματα. Το Χιούστον θα είναι μία από τις ομάδες που θα μιλήσουν με τον Κέβιν, όπως και πολλές ακόμη. Όμως υπάρχει μία που μπορεί να σοκάρει τον μπασκετικό κόσμο και αρκετοί παράγοντες της Λίγκας μου είπαν ότι το Γκόλντεν Στέιτ θα τον πλησιάσει! Οι Ουόριορς έχουν πολλά χρήματα να διαθέσουν, αλλά θα πρέπει και να αφήσουν ελεύθερο τον Χάρισον Μπαρνς και να ανταλλάξουν τον Άντριου Μπόγκουτ. Πριν από μερικά χρόνια ζήτησαν τον Χάουαρντ, άρα υπάρχει μία διοίκηση με στόχους να φτιάξει μία δυναστεία»

Την ώρα που ο συμπαίκτης του Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ (με τον οποίο είχαν ένα.. σεμινάριο ασίστ κόντρα στο Ντένβερ) αναδείχθηκε παίκτης της εβδομάδας για την Δύση (ο Μάρτσιν Γκορτάτ της Ουάσινγκτον για την Ανατολή), ο Ντουράντ είναι ο… παίκτης του καλοκαιριού. Ο ίδιος ήδη διέψευσε τις φήμες περί συμφωνίας με τους Λέικερς, αποκαλώντας «ψεύτη» τον Στίβεν Σμιθ που το αποκάλυψε, παρά τα εξαιρετικές σχέσεις του με τον Κόμπι Μπράιαντ και τις ανταλλαγές ευχών και… παπουτσιών! Έχει τονίσει πως παρά και το ενδιαφέρον τον Ουίζαρντς από την γενέτειρά του, θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην Οκλαχόμα Σίτι, όμως από τον ερχόμενο Ιούλιο θα δει το… μισό ΝΒΑ στα πόδια του και αυτό ίσως αλλάξει. Η ιστοσελίδα Sporting News είχε αναλύσει πρόσφατα  το «σενάριο» απόκτησης του Ντουράντ από τους Ουόριορς, αναφέροντας πως μπορεί ο MVP του 2014 να λάβει μισθό 25.098.000 δολαρίων, που μαζί με τα 16εκατ. του Τόμπσον, τα 15 του Γκριν και τα 12 του Κάρι, αφήνουν χώρο σχεδόν 20εκατ. στους πρωταθλητές. Ενώ γίνεται λόγος για πιθανό sign-and-trade με τους Θάντερ ή και παραμονή του Μπαρνς και ανταλλαγή του Μπόγκουτ, που θα υποχρεώσει το Γκόλντεν Στέιτ να αναζητήσει 4 παίκτες με μισθό 543.000 δολαρίων.