Έμοιαζε κοινό μυστικό εδώ και 2 μέρες. Ο Φρεντ Χόιμπεργκ είχε αρχίσει τις συζητήσεις με το Σικάγο για την αντικατάσταση του κόουτς Τομ Θίμποντο και το βράδυ της Τρίτης (2/6) ανακοινώθηκε επισήμως ως ο νέος τεχνικός των Μπουλς! Η διοίκηση των «Ταύρων» έκανε τις συστάσεις σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τις 9:00μ.μ. της ίδιας ημέρας, στην οποία επισημοποιήθηκε η συνεργασία με τον πρώην πια προπονητή του πανεπιστήμιου Άιοβα Στέιτ. Η επιλογή του 42χρονου Χόιμπεργκ δείχνει ξεκάθαρη αλλαγή πλεύσης από τους παράγοντες της ομάδας της «πόλης των ανέμων». Αφού από τον λάτρη της άμυνας, Θίμποντο, δίνουν τα ηνία στον παλαίμαχο γκαρντ των Πέισερς, Μπουλς και Τίμπεργουλβς, ο οποίος θεωρείται ειδικός στις επιθετικές τακτικές και θα υπογράψει συμβόλαιο 25εκατ.δολ. για 5 χρόνια

Ο Χόιμπεργκ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, Γκαρ Φόρμαν, που ήταν ασίσταντ κόουτς στο Άιοβα Στέιτ όταν ο πρώτος αγωνιζόταν στην 4η σεζόν του σαν παίκτης! Μάλιστα, ο GM των Μπουλς μένει στο Σικάγο στην οικία που ζούσε ο Χόιμπεργκ στην πόλη όσο (1999-2003) φόρεσε τη φανέλα των «Ταύρων», ενώ η σύνδεση των δύο πλευρών ολοκληρώνεται με τον φετινό ρούκι, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ. Ο Φόρμαν επέλεξε στο ντραφτ τον απόφοιτο του Κρέιτον και 5ο σκόρερ όλων των εποχών στο NCAA, αλλά ο Χόιμπεργκ είχε αντικαταστήσει στο Άιοβα Στέιτ τον πατέρα του, Γκρεγκ ΜακΝτέρμοτ, όταν το 2010 παραιτήθηκε για να αναλάβει το Κρέιτον… Στην επίσημη παρουσίασή του, ο νέος κόουτς της ομάδας τόνισε πωςτο ρόστερ έχει ποιότητα και μπορεί να προσφέρει λύσεις. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαμηλό ή ψηλό σχήμα και πρέπει να πούμε πως ο κόουτς Θίμποντο έκανε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία 5 χρόνια εδώ”.

Ο Φρεντ Χόιμπεργκ ήταν τεχνικός του Άιοβα Στέιτ από το 2010 και είχε ρεκόρ 115-56 (ποσοστό 67,3%) και δύο τίτλους στην Big-12, ενώ το 2012 αναδείχθηκε κορυφαίος κόουτς της ίδιας Περιφέρειας. Σαν παίκτης (εκτός από τους Μπουλς), είχε γίνει επιλογή στο Νο52 του ντραφτ του 1995 από την Ιντιάνα, στην οποία αγωνίστηκε για 4 σεζόν. Κορυφαία του σεζόν ήταν το 2000-01, όταν είχε μ.ο. 9,1π., ενώ μετά το Σικάγο, υπέγραψε στη Μινεσότα, όπου από το το 23,8% στα τρίποντα στο Σικάγο, έγινε σπεσιαλίστας των 7,25μ.. Mάλιστα το 2004-05, χρονιά που αποσύρθηκε λόγω επέμβασης στην καρδιά, ήταν 1ος στη Λίγκα σε ποσοστό τριπόντων με 48μ,9% και έγινε ο πρώτος που παρά την κορυφή στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία που δεν κλήθηκε στον διαγωνισμό τριπόντων του All Star Game… Τον περασμένο Απρίλιο υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής βαλβίδας αορτής.