Οι Γιούτα Τζαζ, των οποίων είναι βοηθός προπονητή, πέτυχαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (3/5) το break στο Χιούστον, ισοφαρίζοντας τη σειρά του δεύτερου γύρου των πλέι οφς της Δυτικής Περιφέρειας σε 1-1! Ωστόσο, ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είχε μπόλικους λόγους να χαμογελάσει και πριν από την αναμέτρηση στο Τέξας. Ο 46χρονος Σέρβος τεχνικός, πρωταθλητής Ευρώπης το περασμένο φθινόπωρο με την Εθνική Σλοβενίας, είχε λάβει άδεια από τη διοίκηση της Γιούτα να συζητήσει με ομάδες που ενδιαφέρονταν για τις υπηρεσίες του και μετά το τέλος της σεζόν των Τζαζ θα γίνει ο νέος χεντ κόουτς των Φοίνιξ Σανς! Ο Κοκόσκοφ, που έχει εργαστεί στους «Ήλιους» από το 2008 ως το 2013 ως ασίσταντ, θα γίνει ο πρώτος χεντ κόουτς στην ιστορία του ΝΒΑ που δεν έχει γεννηθεί στις Η.Π.Α. και «εξαργυρώνει» με τον καλύτερο τρόπο τόσο το προπονητικό ταλέντο του όσο και την εξαιρετική δουλειά που έχει επιδείξει στην Αμερικανική Λίγκα και στις Εθνικές ομάδες της Γεωργίας (2008-2015) και της Σλοβενίας (2016-2017) ως πρώτος προπονητής. Η συμφωνία του με τους Σανς έχει ήδη φέρει φήμες ότι σε περίπτωση που η ομάδα της Αριζόνα κερδίσει στη λοταρία του ντραφτ την Νο1 επιλογή, θα επιλέξει τον Λούκα Ντόντσιτς, παίκτη του Κοκόσκοφ στην Εθνική Σλοβενίας…

Ο Κοκόσκοφ έχει διατελέσει βοηθός και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Εθνική Σερβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, όταν και το όνομά του ακούστηκε για πρώτη φορά εκτός ΝΒΑ. Διότι στην Αμερική πανεπιστήμια και ομάδες τον γνώριζαν πολύ καλά. Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, το 2015 είχε επαφές με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν προχώρησαν σε συμφωνία. Ο Σέρβος, ο οποίος σε ηλικία 24 ετών διετέλεσε χεντ κόουτς της ΟΚΚ Μπέογκραντ, έχει εργαστεί ως ασίσταντ στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι (1999-2000), σε Κλίπερς (2000-2003), Πίστονς (2003-2008, μέλος της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο του 2004 με προπονητή τον Λάρι Μπράουν), Καβς (2013-2014), Μάτζικ (2015) και Τζαζ (2015 ως σήμερα). Το 1999 ήταν ο πρώτος μη Αμερικανός full time ασίσταντ στο NCAA και το 2000 επίσης ο πρώτος μη Αμερικανός βοηθός στο ΝΒΑ, ενώ από το 2010 έχει λάβει και την αμερικανική υπηκοότητα. Ο Κοκόσκοφ θα αντικαταστήσει τον υπηρεσιακό κόουτς Τζέι Τριάνο (έμεινε στη θέση του Ερλ Ουότσον, που απολύθηκε στις αρχές της σεζόν), θα γίνει ο 19ος  τεχνικός στην ιστορία του Φοίνιξ και αναμένεται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Μάλιστα αρκετοί παίκτες θέλησαν να τον συγχαρούν για το νέο προπονητικό βήμα στη καριέρα του, όπως ο θρύλος των “ηλίων” Στιβ Νας και ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά και η πρώην ομάδα του.