Έχουμε εκθειάσει κατά το παρελθόν το… δαιμόνιο μυαλό του Ντάριλ Μόρεϊ, ο οποίος προσπαθεί να μετατρέψει τους Χιούστον Ρόκετς από κομπάρσους σε… πρωταγωνιστές. Κι αν νομίζετε πως η απόκτηση του Τζέιμς Χάρντεν ήταν η κορυφαία του στιγμή, ίσως κάνετε λάθος αφού ο GM των “Ρουκετών” έδειξε χθες για ακόμα μια φορά πως δεν έχει… ταβάνι στις προσδοκίες του. Έτσι, ολοκλήρωσε μία μεγάλη ανταλλαγή που περιελάμβανε συνολικά έξι παίκτες (6) που έκαναν τη διαδρομή Χιούστον Ρόκετς – Σακραμέντο Κινγκς, και αντιστρόφως, αλλάζοντας σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της ομάδας του.

Κι αυτό γιατί κάτοικοι Χιούστον είναι πλέον οι Τόμας Ρόμπινσον, Φρανσίσκο Γκαρσία και Τάιλερ Χόνεϊκατ, εν αντιθέσει με τους Πάτρικ Πάτερον, Τόνεϊ Ντάγκλας και Κόουλ Όντριχ, οι οποίοι θα συνεχίσουν την καριέρα τους στο Σακραμέντο.

Το μεγαλύτερο κέρδος για τις “Ρουκέτες“, όμως, έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται “Τόμας Ρόμπινσον“. Ο απόφοιτος του Κάνσας επιλέχθηκε στο Νο5 του περσινού ντραφτ από τους “Βασιλιάδες“, δίχως, όμως, να μπορέσει να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν, σε μία ομάδα που βρίσκεται σε σταθερά καθοδική πορεία εδώ και αρκετά χρόνια.

Έτσι, ο Ντάριλ Μόρεϊ ευελπιστεί πως με την απόκτησή του αφενός θα τον βοηθήσει να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει, αφετέρου θα αφήσει… κάβα στους Χιούστον Ρόκετς τον εν δυνάμει κορυφαίο πάουερ φόργουορντ του ΝΒΑ.