Τη νέα ευκαιρία να… εντυπωσιάσουν(;) τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ θα έχουν οι Λέικερς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo!Sports, η ομάδα του Λ.Α. θα συναντήσει για 2η φορά τον Όλντριτζ, στον οποίο δεν έκανε καλή εντύπωση την πρώτη μέρα της free-agency. Ο σταρ του Πόρτλαντ άφησε να εννοηθεί πως οι Λέικερς και ο Κόμπι Μπράιαντ του μίλησαν περισσότερο για τη ζωή στο Χόλιγουντ και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες του στην Καλιφόρνια και λιγότερο για το μπάσκετμπολ και στη νέα συνάντηση θα συνομιλήσει με την διοίκηση και τον κόουτς Μπάιρον Σκοτ για τον ρόλο του στο παρκέ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν πως για να πειστεί ο Όλντριτζ, μεσολάβησε ο παλαίμαχος σταρ των Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον. Επιπλέον, το ESPN ανέφερε ότι οι Λέικερς τηλεφώνησαν στον Ραζόν Ρόντο για μία πρώτη διερευνητική επαφή. Αρχικά φάνηκε πως οι «Λιμναίοι» δεν θα ενδιαφερθούν τελικά για τον πρώην σταρ των Σέλτικς και Μαβς, λόγω της επιλογής του Ντι΄Αντζελο Ράσελ στο Νο2 του ντραφτ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να μιλήσουν πάλι με τον Ρόντο αν θελήσουν να ανταλλάξουν τον Ράσελ, πιθανότατα για τον ΝτεΜάρκους Καζινς, αν δεν καταφέρουν τελικά να βρουν ψηλό στην ελεύθερη αγορά.

Ψηλά στη λίστα του ΛαΜάρκους Όλντριτζ είναι οι Σπερς, που έπεισαν τον Ντάνκαν να συνεχίσει με μειωμένες αποδοχές και οι Σανς, που έκαναν χώρο στο σάλαρι-καπ στέλνοντας στο Ντιτρόιτ τους Μάρκους Μόρις, Ντάνι Γκρέιντζερ, Ρέτζι Μπούλοκ, αντί ενός ντραφτ πικ 2ου γύρου του 2020. Τον Όλντριτζ θέλουν πίσω και οι Μπλέιζερς, με τον Ντέιμιεν Λίλαρντ να γράφει στο twitter μετά την δική του ανανέωση με το Πόρτλαντ για 5 χρόνια αντί 120εκατ.δολ(!) ότι «έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι σημαντικό εδώ και ελπίζω ο ΛαΜάρκους να το καταλαβαίνει». Παράλληλα, οι Μπλέιζερς συμφώνησαν με τον Εντ Ντέιβις των Λέικερς για 3 χρόνια, με απολαβές 20εκατ.δολ..

Ραντεβού με τον Όλντριτζ, που έχει συναντήσει ήδη Ρόκετς, Μαβς και Ράπτορς, θέλουν και οι Χιτ, που τα ξημερώματα της Παρασκευής (3/7) συμφώνησαν με τον Ντουέιν Ουέιντ για νέο μονοετές συμβόλαιο! Ο αρχηγός των πρωταθλητών του 2006, 2012 και 2013 και MVP των πρώτων Τελικών υπέγραψε συμβόλαιο για τη σεζόν 2015-16 έναντι 20εκατ.δολ. και σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι «ήταν τιμή και προνόμιο να αγωνίζομαι στο Μαϊάμι τα τελευταία 12 χρόνια. Η οικογένεια των Χιτ και εγώ έχουμε μοιραστεί απίστευτες στιγμές και ανυπομονώ να συνεχίσω το ταξίδι μας. Είμαι απίστευτα υπερήφανος για τα όσα έχω πετύχει στο να βοηθήσω την ομάδα και να φέρω τρία πρωταθλήματα στη σπουδαία πόλη μας. Για όλη την καριέρα μου, το Μαϊάμι ήταν πάντα το σπίτι μου. Είμαι συγκλονισμένος από την αγάπη και την υποστήριξη που δείχνει συνεχώς η πόλη σε μένα και την οικογένεια μου».

Στο μεταξύ, οι Νικς, μετά την προσθήκη του Άαρον Αφλάλο και την αποχώρηση του Σέιν Λάρκιν για τους Νετς, ήρθαν σε προφορική συμφωνία με τον Ρόμπιν Λόπεζ του Πόρτλαντ και θα την ενεργοποιήσουν αν ο ΝτιΑντρε Τζόρνταν δεν προτιμήσει τη Νέα Υόρκη και επιλέξει -όπως αναμένεται- την παραμονή στους Κλίπερς ή διαλέξει το Ντάλας. Οι Μαβς περιμένουν τον «D-A-J», αλλά για την ώρα ενίσχυσαν την περιφέρεια τους με την απόκτηση ενός άλλου παίκτη των Μπλέιζερς… Οι Μάβερικς κάλυψαν το κενό του Μόντα Έλις (συμφώνησε με την Ιντιάνα) με την προσθήκη του Ουέσλι Μάθιους, ο οποίος θα υπογράψει για 4 χρόνια. Ο Αμερικανός γκαρντ, που αναρρώνει από επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, ενημέρωσε το Σακραμέντο ότι δεν δέχεται την πρόταση 64εκατ. για 4 χρόνια και η συμφωνία του με το Ντάλας θα ανακοινωθεί μετά τις προσπάθειες των Τεξανών να αποκτήσουν και τους Όλντριτζ και Τζόρνταν… Τέλος, οι Μπακς, μετά την απόκτηση του Γκρεγκ Μονρό, έστειλαν τον Τζάρεντ Ντάντλεϊ στην Ουάσινγκτον, αντί ενός μελλοντικού ντραφτ-πικ 2ου γύρου.