Τα πλέι οφ ξεκίνησαν και τα δείγματα είναι αρκετά θετικά για το Μαϊάμι και την Οκλαχόμα Σίτι οι οποίοι πήραν άνετες νίκες. Σε αντίθεση με τους Λέικερς που γνώρισαν την ήττα από το Σαν Αντόνιο.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα – Ιντιάνα 90-107
Λέικερς – Σαν Αντόνιο 79-91
Μιλγουόκι – Μαϊάμι 87-110
Χιούστον – Οκλαχόμα Σίτι 91-120

Θετική πρεμιέρα

Το Μαϊάμι επιβλήθηκε του Μιλγουόκι με 110-87 και έκανε το 1-0 στα πλέι οφ του ΝΒΑ, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να έχει απολογισμό 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ, φτάνοντας πολύ κοντά στο τριπλ νταμπλ. Συνοδηγός του ο Ρέι Άλεν που τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

“Το μόνο που με ένοιαζε ήταν η νίκη. Δεν ήξερα καν τα στατιστικά μου. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι” είπε ο ΛεΜπρον Τζέιμς, την ώρα που ο Μπράντον Τζένινγκς δεν πτοείται από την πρώτη ήττα: “Κανείς μας δεν φοβάται. Απλά ελπίζουμε” είπε ο παίκτης των Μπακς που σημείωσε 26 πόντους.

Μίλησε η εμπειρία

Στο Σαν Αντόνιο, οι Μανού Τζινόμπιλι και Τόνι Πάρκερ ανέλαβαν τον ρόλο του οδηγού και οι Σπερς επικράτησαν με 91-79 των Λέικερς κάνοντας το 1-0 στα πλέι οφ. Ο Αργεντίνος και ο Γάλλος παίκτης σημείωσαν από 18 πόντους, ενώ ο Τιμ Ντάνκαν πρόσθεσε 17 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε απολογισμό 20 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ οι Στιβ Νας και Πάου Γκασόλ πρόσθεσαν από 16 πόντους με τον Ισπανό να μαζεύει και 16 ριμπάουντ.

Παρά τις… οδηγίες του Κόμπε Μπράιαντ από το twitter, οι Λέικερς δεν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στα πλέι οφ, αφού η εμπειρία των Σπερς “μίλησε” στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.