Το Μαϊάμι και οι Νικς έκαναν το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ, ενώ το Γκόλντεν Στέιτ ισοφάρισε σε 1-1 απέναντι στο Ντένβερ.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι – Μιλγουόκι 98-86
Νέα Υόρκη – Βοστόνη 87-71
Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ 117-131

Ένα 12λεπτο ήταν αρκετό

Το Μαϊάμι πάτησε γκάζι στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης με το Μιλγουόκι, πήρε τη νίκη με 98-86 και τη δεύτερη νίκη στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Ο Ντουέιν Ουέιντ τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ο ΛεΜπρον Τζέιμς πρόσθεσε άλλους 19 και οι Χιτ πρόσθεσαν ακόμα μια νίκη.

Το ματς δεν ήταν πολύ εύκολο για τους πρωταθλητές, καθώς στις αρχές της τέταρτης περιόδου, το σκορ ήταν 68-65, όμως τα πάντα άλλαξαν στα επόμενα 2.22′, όταν και ο Τζέιμς πήρε την ομάδα από το… χέρι, οδήγησε το Μαϊάμι σε σερί 12-0 και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

“Κρατήσαμε την έδρα μας. Την προστατεύσαμε για δύο ματς. Αυτό έπρεπε να κάνουμε άλλωστε” είπε μετά το ματς ο Έρικ Σποέλστρα.

Για τους Μπακς, ο Ερσάν Ιλιασόβα είχε 21 πόντους, ο Μάικ Ντανλίβι πρόσθεσε 16 και ο Λάρι Σάντερς πέτυχε 16.

Της… πήρε τον αέρα

Από ότι φαίνεται η Νέα Υόρκη έχει πάρει τον… αέρα της Βοστόνης, αφού για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν η νικήτρια. Οι Νικς επικράτησαν με 87-71 των Σέλτικς, με τον Καρμέλο Άντονι να σημειώνει 34 πόντους και τον Τζέι Αρ Σμιθ να προσθέτει άλλους 19 και να δίνουν στην ομάδα τους το προβάδισμα με 2-0 στα πλέι οφ.

Για τη Βοστόνη, ο Πολ Πιρς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, ενώ ο Γκαρνέτ τελείωσε το ματς με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. “Πρέπειο να βρούμε τον τρόπο να γίνουμε καλύτεροι στην άμυνα” είπε ο Γκαρνέτ.

Ισοφάρισαν οι Ουόριορς

Με πρωταγωνιστή τον Στέφεν Κάρι, το Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε με 131-117 του Ντένβερ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Ο Κάρι είχε απολογισμό 30 πόντους και 13 ασίστ και ανάγκασε τους Νάγκετς στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μετά από τρεις μήνες.

Εκτός απο τον Κάρι όμως, οι Ουόριορς είχαν και “εκπλήξεις”. Όπως τον αναπληρωματικό Τζάρετ Τζακ που σημείωσε 26 πόντους, τον ρούκι Χάρισον Μπαρνς που έκανε ρεκόρ καριέρας πετυχαίνοντας 24 πόντους, και τον Κλέι Τόμπσον που πρόσθεσε άλλους 21.

Ο προπονητής του Γκόλντεν Στέιτ, Μαρκ Τζάκσον μάλιστα, αποθέωσε τους παίκτες του λέγοντας πώς: “Είμαστε πολύ καλή ομάδα στο σουτ. Έχουμε σπουδαίους σουτέρ στην ομάδα. Εσείς λέτε για τους Τόμπσον και Κάρι, η δική μου άποψη είναι ότι είναι οι καλύτεροι στην ιστορία του παιχνιδιού”.

Για το Ντένβερ, οι Κόρεϊ Μπρούερ και Τάι Λόοσουν σημείωσαν από 19 πόντους, ενώ ο Κώστας Κουφός αγωνίστηκε για 14 λεπτά, με απολογισμό ένα κλέψιμο και δύο ριμπάουντ.