Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τους τελικούς της Ανατολής ανάμεσα σε Miami Heat και Boston Celtics βρήκε νικήτρια την ομάδα του coach Erik Spoelstra. Οι Heat επικράτησαν με 112-109 επί των Celtics, έκαναν το 3-1 και πλέον απέχουν μία νίκη από την πολυπόθητη πρόκριση στους τελικούς του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

Στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, οι Miami Heat έδειξαν πως θα ήταν το “απόλυτο αφεντικό” του αγώνα, ωστόσο οι “Κέλτες” έδειξαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μισό του ματς. Ένας Jayson Tatum, ο οποίος είχε σε κάποια φάση του πρώτου ημιχρόνου 0/6 και βρισκόταν στο απόλυτο μηδέν, “ξύπνησε” και παραλίγο μάλιστα να “κλέψει” και τη νίκη για την ομάδα του στο τέλος. 

Ωστόσο, η ομάδα του coach Brad Stevens δεν τα κατάφερε, καθώς οι Heat είχαν αποκτήσει ήδη την κατάλληλη ψυχολογία για να αναδειχθούν νικητές του χθεσινού παιχνιδιού και είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον 20χρονο “ήρωα” Tyler Herro, ο οποίος έκανε “παπάδες”.

Οι Celtics πίεσαν, μείωσαν την εις βάρος τους διαφορά, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν και στη νίκη ξανά. Με εύστοχη ελεύθερη βολή του Jimmy Butler και με μόλις 1,1 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι του αγώνα, η ομάδα της Βοστώνης δεν πρόλαβε να εκδηλώσει καν επίθεση, με αποτέλεσμα να ηττηθούν και να ελπίζουν πλέον στο “θαύμα” της ολικής ανατροπής, που θα τους δώσει το “εισιτήριο” για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Για τους νικητές, ξεχώρισε ο Tyler Herro με την εμφάνισή του. Ο νεαρός γκαρντ σημείωσε 37 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και ευστόχησε σε 5 σουτ τριών πόντων. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Jimmy Butler, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Από την άλλη για τους Celtics, ξεχώρισε ο εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο Jayson Tatum, ο οποίος “σταμάτησε” στους 28 πόντους και μάζεψε μάλιστα 9 ριμπάουντ. Δίπλα του επάξια στάθηκε και ο Jaylen Brown, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ, όπως αρκετά καλός ήταν και ο Kemba Walker που τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 5 ασίστ.

Miami Heat – Boston Celtics 112-109