Παιχνίδια σαν το 2ο των δυτικών Τελικών μεταξύ των Suns και των Clippers (όταν χρειάστηκαν 20 λεπτά για να παιχτούν τα τελευταία 9,2’’), στάθηκαν η αφορμή ώστε το ΝΒΑ να προχωρήσει σε μία μικρή, πλην όμως σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς, η οποία αναμένεται να επιταχύνει την εξέλιξη των αγώνων.

Από τη νέα χρονιά οι διαιτητές δεν θα έχουν το δικαίωμα να τσεκάρουν το video όποτε θέλουν στα τελευταία δύο λεπτά των αγώνων. Αυτό θα μπορούν να το κάνουν μόνο οι προπονητές, κάνοντας χρήση του coach’s challenge.

Το ερώτημα πλέον είναι εάν το ΝΒΑ θα επιτρέψει στους προπονητές ένα έξτρα coach’s challenge γι’ αυτό το λόγο, που είναι και το σενάριο που συζητιέται. Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο να προκριθεί μία άλλη λύση: οι προπονητές να κρατούν το challenge, εφόσον είναι επιτυχημένο.

Όπως και να ‘χει, το coach’s challenge είναι κάτι που θα απασχολήσει πολύ περισσότερο το ΝΒΑ τα προσεχή χρόνια. Την προηγούμενη χρονιά υπήρξαν συνολικά 648 challenges από τους προπονητές (με 331 να είναι επιτυχημένα), αριθμός που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος (6 ανά 10 αγώνες). Καταπώς φαίνεται, θα αυξηθεί τη νέα σεζόν…