Όπως μετέδωσε έγκαιρα ο πάντα έγκυρος Adrian Wojnarowski, οι Los Angeles Clippers και οι Memphis Grizzlies υλοποίησαν μια μεταξύ τους ανταλλαγή τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/8), η οποία εκτός των άλλων έστειλε τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Patrick Beverley, στο Tennessee.

Ταυτόχρονα, το δρομολόγιο LA- Memphis κάνουν και οι Rajon Rondo και Daniel Oturu, με τον Eric Bledsoe, πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Milwaukee Bucks, να επιστρέφει στους Clippers έπειτα από πολλά χρόνια σε Phoenix Suns, Bucks και Pelicans.

Τυπικά, είναι μια ανταλλαγή όπου οι 2 οργανισμοί βγαίνουν περισσότερο χαμένοι παρά κερδισμένοι, με τις «Αρκούδες» να έχουν ένα σημαντικό όμως, πλεονέκτημα διότι απέκτησαν 3 αθλητές αλλά και έναν πολύ εξελίξιμο, τον Oturu.

Ουσιαστικά, Rondo και Beverley δεν ταιριάζουν άρτια στο πλευρό του Ja Morant -και κυρίως ο αδιάφορος πλέον αμυντικά πρώτος- ενώ από την άλλη μεριά, ο Bledsoe μπορεί να καλύπτει το κενό που αφήνει πίσω του ο PB, αλλά η μετριότητά του τόσο από μακρινή απόσταση όσο και στα κρίσιμα λεπτά των εκάστοτε αναμετρήσεων ενδέχεται να στοιχίσει στην αρμάδα του Χόλιγουντ.